Следва

PFW Пролет/Лято 2017: Valentino

Съкровище: миниатюрните скулптури на Деймиън Хърст

Съкровище: миниатюрните скулптури на Деймиън Хърст

Shopping преди 7 години

Анатомичните скулптури - Legend и Myth на големия Хърст, са всъщност копия на оригиналните бронзови статуи на пегас и еднорог, изпълнени от автора през 2011 година. От едната страна митичните коне изглеждат напълно традиционно, от другата - напомнят повече на анатомични модели от зоо-музей: художникът показва пред зрителя костите, мускулите и сухожилията на нечифтокопитните.

"Както науката приземява религията, така можем да изследваме митологичните същества, или извънземните, обръщайки ги наопаки, точно като обикновени коне. Това обаче е истинска магия. В известен смисъл ти разрушаваш мита, за да го направиш реален", — обяснява замисъла си Деймиън Хърст.

Миниатюрите се продават в твърде ограничения тираж от 20 копия. Пегасът Legend е висок 59 сантиметра, а еднорогът Myth — 42 сантиметра. Оригиналните скулптури са с ръст 3-4 метра с постамента. В момента порцелановите копия могат да се купят само в дует, от февруари 2017 г. обаче ще можем да ги имаме и поотделно. На цена от 67 000 паунда, де.

More Shopping