Следва

Test Drive – Дневна доза блясък с M.A.C.

DIY /Do It Yourself!/: Skin DETOX с активен въглен

Помните агар-агара от миналата ни DIY маска за лице, нали?...

Hair преди 7 години

Помните агар-агара от миналата ни DIY маска за лице, нали? Този продукт, направен от екстракцията от червени и кафяви водорасли, растящи в Бяло море и Тихия океан, който се явява като растителен заместител на желатина.

Е, днес отново посягаме към него за поредната фантастична домашна маска за лице.

Този път ще направим комбо между агар-агар и активен въглен, за да детоксикираме напълно кожата си и да се подготвим съвсем за студа, който безмилостно щипе бузките.

Skin DETOX маската е бърза и лесна за приготвяне и подобно на нас можете да се поглезите след натоварен ден в офиса, точно преди лягане. Всичко, което трябва да направите е да кипнете супена лъжица агар-агар в половин чаша вода и към готовата желатиновата смес, която вече сте махнали от котлона, да прибавите 3 хапченца активен въглен.

Явно обаче описанията из мрежата са леко лъжливи, защото на нас ни се наложи да добавим цели 6 стрити на прах таблетки активен въглен, с които всъщност можете да се сдобиете без проблеми от всяка аптека.

Получавате странна черна "лава", която трябва да изчакате да изстине съвсем малко. След което нанасяте, ОБИЛНО - дебел слой, върху лицето си, сместа веднага се стяга и усещате моменталното й благотворно действие върху кожата.

Трябва да сте "плашещо черно човече" за поне около 15-20 минути, така въгленът ще премахне омазняването и мръсотията от кожата ви и ще смали всички тези гадни пори.

Премахвате маската като просто я отлепяте от лицето си! Тази домашна магия е подходяща за всякакъв вид кожа, но мазната и тази предразположена към акне определено ще я обикнат още от първия път.

Припомнете си и DIY маската с куркума и мед ТУК! Както и чудото на търкалцата от картофи, които спасяват от тъмните кръгове под очите ТУК!

More Hair