Следва

PFW Пролет/Лято 2017: Miu Miu

PFW Пролет/Лято 2017: Valentino

Първата колекция на Пиерпаоло Пичоли без дългогодишната му партньорка Мария Грация Кюри е вече факт...

All fashion преди 7 години

Първата колекция на Пиерпаоло Пичоли без дългогодишната му партньорка Мария Грация Кюри е вече факт. След нескрити вълнения на модния свят как точно ще изглежда тя, какво ще се промени и какво да очакваме оттук нататък от италианската къща, Пичоли се видя изправен пред задачата да докаже своята креативна сила като соло играч. И за всеобщо щастие, той не разочарова.

Пред медиите дизайнерът разказва, че черпи вдъхновение от 5 личности за пролетно-лятната си колекция 2017: Ницше, Фра Анджелико, Гютенберг, Йеронимус Бош и Зандра Роудс. Изкуството на 15 век влияе на представата му за красота и по-конкретно работата на Фра Анджелико; принтиращата преса на Гютенберг променя света, носейки култура и към масите, а референцията на Пичоли тук идва от ролята на социалните медии днес. Бош пък е виден представител на северния Ренесанс, а тази епоха е непрестанен извор за вдъхновение на италианеца; а в пънк творчеството на Зандра Роудс креативният директор вижда олицетворение на своята концепция за индивидуалност. Пичоли е дотолкова заинтересован от творчеството на 72-годишната дизайнерка, че я наема да създаде принтове, базирани на "Градината на земните удоволствия" на Бош: "Исках да се чувствам свободен да използвам всички тези референции по мой личен начин, да се свържа даже до неща, с които не съм пряко свързан - като Зандра и Ренесанса например."

Що се отнася до Ницше, връзката с него идва от идеята за забравяне на миналото и посрещане на бъдещето, начинание, съвсем логично за вече самостоятелния път на дизайнера.

Дрехите въплъщават изключително добре богатия източник на идеи и референции, посочени от дизайнера. Цветовата палитра е богата и топла, а силуетите са разнообразни: от романтични рокли в трапецовидни кройки и V-образни деколтета; жакардови кадифе панталони, съчетани с тренч-пелерина и интересно декорирани палта.

More All fashion