Следва

PFW Пролет/Лято 2017: Miu Miu

PFW Пролет/Лято 2017: Valentino

Първата колекция на Пиерпаоло Пичоли без дългогодишната му партньорка Мария Грация Кюри е вече факт...

All fashion преди 7 години

Първата колекция на Пиерпаоло Пичоли без дългогодишната му партньорка Мария Грация Кюри е вече факт. След нескрити вълнения на модния свят как точно ще изглежда тя, какво ще се промени и какво да очакваме оттук нататък от италианската къща, Пичоли се видя изправен пред задачата да докаже своята креативна сила като соло играч. И за всеобщо щастие, той не разочарова.

Пред медиите дизайнерът разказва, че черпи вдъхновение от 5 личности за пролетно-лятната си колекция 2017: Ницше, Фра Анджелико, Гютенберг, Йеронимус Бош и Зандра Роудс. Изкуството на 15 век влияе на представата му за красота и по-конкретно работата на Фра Анджелико; принтиращата преса на Гютенберг променя света, носейки култура и към масите, а референцията на Пичоли тук идва от ролята на социалните медии днес. Бош пък е виден представител на северния Ренесанс, а тази епоха е непрестанен извор за вдъхновение на италианеца; а в пънк творчеството на Зандра Роудс креативният директор вижда олицетворение на своята концепция за индивидуалност. Пичоли е дотолкова заинтересован от творчеството на 72-годишната дизайнерка, че я наема да създаде принтове, базирани на "Градината на земните удоволствия" на Бош: "Исках да се чувствам свободен да използвам всички тези референции по мой личен начин, да се свържа даже до неща, с които не съм пряко свързан - като Зандра и Ренесанса например."

Що се отнася до Ницше, връзката с него идва от идеята за забравяне на миналото и посрещане на бъдещето, начинание, съвсем логично за вече самостоятелния път на дизайнера.

Дрехите въплъщават изключително добре богатия източник на идеи и референции, посочени от дизайнера. Цветовата палитра е богата и топла, а силуетите са разнообразни: от романтични рокли в трапецовидни кройки и V-образни деколтета; жакардови кадифе панталони, съчетани с тренч-пелерина и интересно декорирани палта.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 16 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.