Следва

Ето кой ще ухае на J'adore Dior

3 нюанса красиво

Красотата – понятие, което коренно променя значението си през вековете, но неизменно присъства в живота ни като постоянна цел...

Health преди 7 години

Красотата – понятие, което коренно променя значението си през вековете, но неизменно присъства в живота ни като постоянна цел. Мислители и писатели като Оскар Уайлд, Платон и Достоевски дори й отреждат централно значение в съществуването на света и човека. Но кое ни кара да се чувстваме привлекателни? Хубавата прическа, гримът, скъпите дрехи и обувки? Може би и тези неща имат своя принос за доброто ни самочувствие. Но най-силно красотата се забелязва, когато извира отвътре - когато сме спокойни, самоуверени и естествено здрави.

Спокойствие
Модерният начин на живот е свързан с повече тревоги, постоянен приток на нова информация, чести пътувания, бързане за работа и недоспиване. Всичко това води до повишаване на нивата на кортизол в организма, по-известен като хормон на стреса, което може да нанесе сериозни щети на щитовидната жлеза, кръвното налягане и процесите на клетъчно стареене. Така че, когато сме притеснени и тревожни, това неизменно се отразява на нашето излъчване и усещане за хармония. За възвръщане на естествената ни красота ефективни са дихателните упражнения и медитацията, които помагат за подобряване на защитните сили на организма, увеличават нивото на енергия и производството на серотонин, отговорен за по-доброто ни настроение.

Самоувереност
Когато често ни е страх, това активира определени зони от мозъка, като хипоталамус и амигдала, свързани с регулирането на емоциите ни и изливането на повече адреналин и кортизол в кръвоносната система. Успешното преодоляване на собствените ни страхове води до приятна възбуда, свързана с отделяне на ендрофини – хормоните на щастието, което ни кара да се усмихваме и да бъдем естествено лъчезарни. За повече дързост и красота помагат заниманията със състезателни спортове или физически и аеробни упражнения поне по 30 минути на ден, които стимулират мозъка и производството на ендрофини, както и кръвообращението.

Добро здраве
Доброто самочувствие и спокойствието са неизменно свързани с доброто здраве, а то зависи от отличното функциониране на нашето тяло и защитните му сили.
Над 80% от имунната ни система е разположена в коремната кухина. Тя формира т.нар. „втори мозък“, който организира и поддържа естествената ни протекция срещу патогенни микроби, причиняващи различни болести. Неслучайно, използваме израза „стомахът ми е на топка“, тъй като първите потърпевши при по-голям стрес са именно нашите коремни органи и правилното храносмилане. Затова, колкото по-добре се грижим за тях, толкова по-дълго и безпроблемно ще живеем. 



Приемът на пробиотици са естествено решение за грижа за стомаха и био агент за засилване имунитета на човека. Те са добрите бактерии, които увеличават възможността за по-бързо справяне с различни стресови състояния, физически натоварвания и други. За да бъде постигнат този ефект е важно пробиотичните бактерии да се „залепят“ за дебелото черво, а най-силен такъв ефект има Lactobacillus bulgaricus.

Lactobacillus bulgaricus е наречен още “щамът на дълголетието” и “тайната на здравето” и е открит от българския учен Стамен Григоров преди повече от век. Това е единственият щам, който не обитава постоянно дебелото черво на човек и единственият щам от растителен произход. В организма ни той се кооперира задължително с друг млечно-кисел щам - Streptococcus thermophilus, за да се получи силен имуностимулиращ ефект, антиатеросклеротичен и антираков ефект.

Млечно-киселите храни не са достатъчни за набавянето на тези щамове предвид забързания начин на живот, затова е необходим и допълнителен прием на пробиотици.

LactoFlor Opti 6 e ново поколение синбиотик, съдържащ 6 щама млечнокисели бактерии, сред които и Lactobacillus bulgaricus с висока биологична стойност. Освен това, LactoFlor Opti 6 съдържа и пребиотик (инулин), който подобрява храносмилателните процеси. Полезните бактерии в състава на продукта са изолирани от екологично чисти съхранени източници от българската природа.

Приемът само на една капсула на ден подпомага дейността на имунната система, възстановява баланса на чревната микрофлора, подобрява храносмилането и оптималното абсорбиране на ценни хранителни вещества и потиска развитието на вредни бактерии.

LactoFlor e един от първите утвърдени производители на пробиотици и пребиотици в България, с повече от 20 години история. Продуктите на LactoFlor се отличават с високо качество, чистота и натуралност, потвърдени от дългогодишни изследвания и богатия опит в разработването на пробиотици.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.