Следва

It shopping list – Обувките, без които не можем тази есен – 20 култови чифта за Есен ‘16

VERENA SCHEPPERHEYN - Пролет/Лято 2017

Очаровани и вдъхновени от този подход, от интензивността на цветовете и от използваните техники, VERENA SCHEPPERHEYN създават пролетно-лятната си колекция за 2017...

All fashion преди 7 години

VERENA SCHEPPERHEYN следва японската Wabi Sabi’ концепция на непостоянство. Прокарвайки идеята да покажат част от процеса във всяка следваща колекция, за следващия сезон Пролет/Лято, колекцията е реинтерпретация и еволюция на минали концептуални елементи и форми. Основни референции се правят към работата на артистите Оскар Мурило, Джо Брадли и Джош Смит и така колекцията е олицетворение на типичния естетичен лентяй, представен по ироничен и отчасти циничен подход.

Коя е ВЕРЕНА си говорихме преди точно две години в Дизайнери за следене, ВИЖТЕ! 

Творчеството на артистите се състои от абстрактни, широкомащабни плаващи геометрични форми, наподобяващи петна, линии и други цапаници, сякаш случайно направени. Използвайки живи цветове и едри петнисти форми, те очевидно не се стремят към прецизно подреждане на обектите, а по-скоро представят възможностите за абстрактност.

Очаровани и вдъхновени от този подход, от интензивността на цветовете и от използваните техники, VERENA SCHEPPERHEYN създават пролетно-лятната си колекция за 2017г., включвайки и случайни ярки цветове в иначе напълно монохромната композиция.

В колекцията преобладават ризи, тениски с къс ръкав, панталони, къси панталонки, пуловери и якета, представени в тоновете на синьо, черно, бяло, зелено, сиво и лилаво. Материите варират от свеж бял плат за ризи, през памук, до вълнени материи. Основна цел на колекцията е да превърне обикновеното ежедневно мъжко облекло в специално, подходящо за модерния съвременен мъж.

И й се получава добре.

Цялата колекция е горе в галерията >>

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.