VERENA SCHEPPERHEYN - Пролет/Лято 2017

Очаровани и вдъхновени от този подход, от интензивността на цветовете и от използваните техники, VERENA SCHEPPERHEYN създават пролетно-лятната си колекция за 2017...

VERENA SCHEPPERHEYN следва японската Wabi Sabi’ концепция на непостоянство. Прокарвайки идеята да покажат част от процеса във всяка следваща колекция, за следващия сезон Пролет/Лято, колекцията е реинтерпретация и еволюция на минали концептуални елементи и форми. Основни референции се правят към работата на артистите Оскар Мурило, Джо Брадли и Джош Смит и така колекцията е олицетворение на типичния естетичен лентяй, представен по ироничен и отчасти циничен подход.

Коя е ВЕРЕНА си говорихме преди точно две години в Дизайнери за следене, ВИЖТЕ! 

Творчеството на артистите се състои от абстрактни, широкомащабни плаващи геометрични форми, наподобяващи петна, линии и други цапаници, сякаш случайно направени. Използвайки живи цветове и едри петнисти форми, те очевидно не се стремят към прецизно подреждане на обектите, а по-скоро представят възможностите за абстрактност.

Очаровани и вдъхновени от този подход, от интензивността на цветовете и от използваните техники, VERENA SCHEPPERHEYN създават пролетно-лятната си колекция за 2017г., включвайки и случайни ярки цветове в иначе напълно монохромната композиция.

В колекцията преобладават ризи, тениски с къс ръкав, панталони, къси панталонки, пуловери и якета, представени в тоновете на синьо, черно, бяло, зелено, сиво и лилаво. Материите варират от свеж бял плат за ризи, през памук, до вълнени материи. Основна цел на колекцията е да превърне обикновеното ежедневно мъжко облекло в специално, подходящо за модерния съвременен мъж.

И й се получава добре.

Цялата колекция е горе в галерията >>

Коментари: 2

R
red_lipped (2016/10/30 / 09:54)
Много красиво момче.
R
Realist (2016/10/28 / 00:00)
Много грозна колекция.

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia