Следва

Най-модерните прически на сезона

Какво имат да кажат твоите крака

Женските крака са предмет на повишено мъжко внимание. Те са един от главните критерии за женска красота и...

Body преди 14 години

Женските крака са предмет на повишено мъжко внимание. Те са един от главните критерии за женска красота и заедно с модата в различните времена към тях са се предявявали разни изисквания. Сегашната дължина и стройност никак не биха впечатлили хората от Средните векове например – зад дългите, многослойни поли в миналото е могло да се видят само стъпалата на дамите и затова на тях се отделяло голямо внимание. Съгласно тогавашните критерии женското краче трябвало да бъде мъничко, изящно, съблазнително – игриво. Колкото по-малко – толкова по-красиво.

Доказано е, че две трети от мъжете, срещайки жена, първо поглеждат краката й. Защо мъжете обръщат такова голямо внимание на женските крака? Защото са добър показател за здравето на притежателкта им. Стегнатите, гъвкави, здрави крака говорят за това, че и притежателката им е здрава и енергична, и се грижи за красотата и здравето си не само на лицето си, но и на цялото тяло.

Женските крака могат да разкрият много тайни.

Ако неочаквано се увеличи размерът на стъпалата, значи че притежателката им очаква признание на своите способности и постижения и е необходимо да потърси нови пътища за реализация на амбициите си.

Ако краката станат по-широки е възможно такава жена да работи твърде много и да е необходимо да помисли за отдих.

Тънките женски крака са признак за изнеженост и мързел. Тези жени не се обременяват нито с дребни, нито с големи проблеми и успешно ги насочват към другите.
Голямото стъпало издава сприхав характер.

Лесно излиза извън себе си, дразни се когато хората се отнасят със съмнение към нейните изказвания и идеи.

Високият свод на женските крака говори за силна независимост. Такава жена не обича да приема чужда помощ. Има много силни вътрешни енергийни ресурси и умее да се наслаждава на усамотението си, въпреки че е доста общителна и добре се разбира с хората. Тя просто има нужда от отдих.

Тясната пета говори за липса на увереност в утрешния ден, а жената с широка пета се чувства силна. Ако на външната страна на петата кожата е груба – имунитетът е занижен и е необходимо приемането на повече витамин С.

Жена с тесен в основата и разширяващ се накрая голям пръст трябва да се старае да бъде честна със себе си. Колкото повече големият пръст е обърнат към останалите, толкова по-силна е зависимостта от мнението на околните.

Врасналите нокти, говорят за трудна раздяла с обичайни, макар и остарели неща. В този случай е необходимо освобождаване на място за нови впечатления.



Третият пръст отразява професионалните стремежи. Колкото е по-дълъг, толкова повече амбиции притежава такава жена. Ако е наклонен към малкия пръст говори за нетърпеливост.

Хора с тънки пръсти са по-артистични и креативни, а с дебели – практични и приземени. Ако между третия и втория пръст има разстояние – тази жена често потиска чувствата си и се съгласява да изпълни работа, която не харесва. Необходимо е да се търсят приятните страни в неприятните задачи или да се даде воля на емоциите. Ако откаже да изпълнява неприятните поръчения ще види как разстоянието ще намалее, а заедно с това ще се стабилизира и душевното и` равновесие.

Притежателките на къси крака стоят уверено на земята. Реалисти са, решават лесно и бързо житейските си проблеми, не изпадат в отчаяние и не предприемат никакви прибързани действия. В зависимост от личните си интереси с лекота може да променят възгледите си.

Притежателките на дълги крака са чувствителни и романтични, обичат да мечтаят. По-трудно се справят с проблемите в живота си. Трудно нарушават принципите си и са постоянни в убежденията си.

Походката също говори. Щастливите в любовта жени имат лека и красива походка. Те стъпват с високо вдигната глава, спокойно и уверено посрещат чуждите погледи.

Правилно подбраните обувки могат да направят краката дълги и стройни. Добре известно е, че обувките с висок ток зрително издължават краката, така че ако една жена иска да изглежда по-висока и стройна няма да мине без високи обувки.

Заострените отпред обувки зрително удължават краката. Затова ако смяташ, че краката ти са достатъчно дълги, но си недоволна от дебелината им – избирай изящни обувки с остри върхове.

Подбирай обувките не само според дрехите, но и според чорапите или чорапогащника, когато си с пола или къса рокля. Освен това ако обувката е в тон с полата, долната част на тялото ще изглежда по-стройна. Затова не се препоръчва да се носи светъл чорапогащник с тъмни обувки или черна пола.

Благодарение на обувки отворени отпред или сандали с ток или платформа, бедрата изглеждат по-стройни, отколкото са в действителност. Сандали или обувки с открита пета също правят краката по-стройни и по-дълги, отколкото стандартните обувки. Обувки или сандали с каишки около глезените, зрително скъсяват краката, правят ги по-пълни и затова ако искаш да изглеждаш по-стройно избягвай такива обувки.

За да имаш красиви крака е нужно да се движиш колкото се може повече – да ходиш пеша, да се качваш по стълби, 2-3 пъти седмично де се занимаваш със спорт.

More from View Sofia

More Body