Следва

Довърши историята и спечели бижуто на HP - Магазинът

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 4 Библос

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но ...

All About Life преди 7 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е неустоим, чаровен, удобен, изключително приятен за каране, кокетен, тих.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е прекрасният малък и пъргав градски автомобил, елегантен, индивидуален и пленителен, верен другар в разходката ни до най-софийските места в пътешествие, изпълнено с радост от живота, емоция и френско очарование. Пленяващ със своя чувствен червен цвят, той омагьосва и печели от пръв поглед. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 приказни и много софийски разказа.


На първата ни среща Той ни отведе до приказната Фабрика Дъга, после заедно стигнахме до Park Bar, насладихме се на чаша кубински ром в Casa de Cuba, а днес имаме удоволствието да сме в:

Ресторант Библос





Мястото… Библос е името на новия ливански ресторант в София, намиращ се на топ локация в кв. Лозенец, непосредствено срещу парка, а именно на бул. Никола Й. Вапцаров 25 А. Библос е препратка към едноименния пристанищен град в Ливан, където е била създадена първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни азбуки.

Съществува тук от... септември 2016 г. Концепцията на ресторанта е да предлага освен ливанска и френска кухня също. Идеята се заражда от другия ресторант на семейството, който вече 16 години приютява своите гости в африканската държава Чад и си е спечелил славата на ливанско-френската перла в страната.



Създават го... семейство с български и ливански корени, което с много любов предава своя солиден опит от африканския ресторант в Библос.



Екипът... съпругът е мотор на ресторанта, той е обучил главната готвачка, която е от 30 години в бранша, като тя от своя страна предава знанията и уменията си на останалите изкусни готвачи в ресторанта.



Хората, които често го посещават... са истински ценители, които оценяват неустоимите блюда от кухнята на слънцето, обичат да провокират кулинарните си очаквания от източната кухня и търсят нови усещания.



Атмосферата, която пленява... издържана в класически стил с красиви детайли на всеки ъгъл, просторния централен салон, терасата с изглед към парка, бара с ароматни наргилета и отделен етаж за по-уединени срещи.



Какво да не пропуснем да опитаме... салата Табули, емблематична за ливанската кухня, пюре от патладжан Баба Гануш, стековете със специално приготвени сосове, дневното меню с различна кухня всеки ден. В Библос са помислили и за вегетарианците, които могат да се радват на голям избор от здравословни ястия. Ако пък ви се дояде нещо определено, ресторантът приема поръчки и ще сготви за вас всякакви вкусотии.



И още 3 причини да го обичаме... романтичните бели воали на терасата, които се поклащат от повея на вятъра, супер идейните тоалетни помещения със снимки на Марчело Мастрояни, София Лорен, Салвадор Дали и забавни карикатури, избора от множество премиум френски и български вина.





В обиколката ни наш верен спътник е новото Renault CLIO

Казва се Renault CLIO - новият петместен модел на френската марка, с удивително нетрадиционен дизайн, поддаващ на всякакви персонализации с изчистените линии на покрива, кокетните огледала за обратно виждане, външните декоративни елементи.

Градът го обича... заради доброто поведение на пътя, новият преден full-LED светлинен подпис и изключително лесното маневриране, което осигурява по-голяма безопасност и комфорт при пътуването. А и е много важно за нашите фини дамски ръце!

Всички го харесват… и има защо! Освен, че е неустоимо чаровно, новото Renault CLIO има безупречно поведение на пътя, печели с модерен и отличителен стил, в който всеки детайл е от значение. И още: можем да персонализираме седалките, инструменталния панел, обкова на аераторите и на скоростния лост.

Причините да го харесваме… освен разбиващо симпатичния външен вид, Renault CLIO ни носи несравнимото изживяване от слушането на звук Bose, който трансформира кабината в истинска концертна зала, възпроизвеждайки автентична, чиста и реалистична музика, достойна за изпълнение на живо.

Благодарение на въвеждането на двигателя 1.5 dCi 110 и 6-степенна автоматична скоростна кутия за двигателя TCe 120, новото CLIO сега предлага най-широкообхватната двигателна гама. Освен това, паркирането никога не е било толкова лесно. Системата Easy Park Assist определя траекторията в зависимост от пространството и конфигурацията на мястото за паркиране, предавайки контрола върху волана и превръщайки паркирането в детска игра.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… е готино, приятно, сигурно и елегантно всичко, което правиш с него.

Обичаме да се връщаме отново и отново тук с автомобила, който обича София точно колкото нас, а именно - новото Renault CLIO, едно скъпоценно градско бижу за заслужили.


Следва точка номер 5, очаквай ни, удобно настанен...

 

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 1 Фабрика Дъга

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 2 Park Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 3 Casa de Cuba

More All About Life