Следва

Тайната SEXY афера на Стела, Елза и Сара

Маноло Бланик x Vetements убиха традицията!

Маноло Бланик никога не обръща внимание на непостоянните модни тенденции...

All fashion преди 7 години

Маноло Бланик никога не обръща внимание на непостоянните модни тенденции.

По-скоро, вече над 46 години в бранша, испанският дизайнер на обувки е съвършен в своята изискана формула на невероятност: Започваш с тънко, скромно токче и добавяш изящни декорации.

Няма как обаче да не се сетим за началото на кариерата на Маноло, когато той проектира платформи - за които сега си спомня с презрение."Правих тухли", разказва разочаровано той. "За всичките пари на света не бих ги правил отново", допълва дизайнерът.

Въпреки че Бланик е традиционалист в играта на обувки, наскоро той се превърна в най-модерния в бранша. Защо?

Заедно с креативният директор на Vetements - Demna Gvasalia, 73-годишния Маноло създаде скандал на котешката пътечка за Spring 2017.


В Париж станахме свидетели на сатенените, високи до кръста, ботуши, в които се влюбихме от пръв поглед и кокетните пантофки, също от сатен, с елегантни връзчици около глезена или пък не.



Така Маноло Бланик x Vetements убиха традиционните високи токчета и ни представиха една абсолютно нова тенденция в играта на обувки, която, убедени сме, ще властва дълго!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 1 час

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 20 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.