Следва

Парфюмирай пъпчето си, за да ухаеш като богиня

Решите ли косата си правилно?

Може да глезите гривата си с най-добрите маски на пазара, да хвърляте торба пари за луксозни шампоани и да ходите на всевъзможни процедури, но решите ли я правилно?

Hair преди 7 години

Може да глезите гривата си с най-добрите маски на пазара, да хвърляте торба пари за луксозни шампоани и да ходите на всевъзможни процедури, но решите ли я правилно?

Замисляли ли сте се, че всъщност, ако не се грижите по правилния начин за косата си, то шансовете тя да изглежда здрава и блестяща са минимални. Още повече, ако й вредите и то често. Не, не говорим за пресите и машите за коси и за прекомерното миене, а за най-обикновеното и ежедневно ресане.

Повечето от нас решат косата си по много, много грешен начин. Например - редовно преценяваме, че е редно да срешим гривата си, докато тя все още е мокра. Забравете за четката за коса след баня. Причината - тогава гривата ни е в най-уязвимото си състояние. Следващия път, в който посегнете да решите косата си, докато още е мокра, се замислете какви необратими щети й причинявате: накъсвате косъма и и съсипвате краищата.


От друга страна обаче, ако имате къдрава коса, то не трябва да я решите, когато е суха. Вместо това, просто трябва да използвате пръстите си, за да я вкарате в ред.

Но може би най-голямата грешка, която правим е, че не решим достатъчно често косата си. Да, правилно четете.

Нашата косата има продължителност на живота около 7 години. Доказано е, че губим около 120 косъма на ден. Тук идва голямото НО... ако не решим достатъчно често гривата си, то тези косми няма как да се разхлабят, да паднат и да дадат път на новата коса. От личен опит ви казваме, че най-добрите четки за коса са плоските и меки такива.

Така че, следващия път, когато се зачудите кога, къде и дали да решите косата си - сетете се за нашите прости правила!

More Hair