Следва

Сутрин в 7 точно с Изолде Принджърс

От архива. Прочутият сутиен - конус на Мадона

Един от най-ярките и запомнящи се моменти в музикалната кариера на Мадона е появата й на сцената на нейното...

All fashion преди 14 години

Един от най-ярките и запомнящи се моменти в музикалната кариера на Мадона е появата й на сцената на нейното “Blond Ambition” турне през 1990 г. с изключително екстравагантния и зашеметителен модел конусовиден сутиен, създаден от Жан Пол Готие.

Смесица от фатализъм, сексуалност и болка при желанието за допир са само малка част от мислите, които необичайното сценично облекло предизвиква. Проследявайки фактите и историята на зародилата се преди много години кройка, ние, вече по-запознати с изкуството на женското прелъстяване и тайния, прикрит сексапил, фиксирахме информацията, за да видим и неговия винтидж вариант, отпреди повече от 50 години. А историята разказва следното:

През 1930 г, по време на “Голямата депресия”, компанията Maidenform започва прозводството на своите първи модели сутиени, с продажби от над един милион долара, докато малко по-късно не се появяват и по-новите, усъвършенствани, откъм естетическата си част - Chansonette. Модел, напомнящ много на този, който поп иконата гордо носи на своята сцена.

Така тази показност и явна демонстрация на достъпната за неколцина женси част от дамския гардероб, превръщат това облекло в тайното оръжие на амбициозната блондинка, а нея самата в истинска дива - непокорна и лишена от задръжки.

Винаги скандална и винаги с едни гърди напред, Мадона остава в историята на музикалния бизнес с тази си изява, като незабравим спомен от прокрадващата се и леко пристъпваща еротика, придобила размерите на истински бум в сексуалната революция.

More All fashion