Следва

Музика и танци от цял свят ни очакват на ежегодния Благотворителен базар на Международен женски клуб – София

5 достатъчно добри причини за чаша червено вино

Червеното вино е класика жанра в студените месеци...

Health преди 7 години

Червеното вино е класика в жанра в студените месеци и няма нищо по-хубаво от това да се сгушиш в любимия си човек с чаша ароматна напитка, нали?

Преди време ви разказахме как е подходящо да пиете розе по всяко време на годината, а сега ви даваме няколко достатъчно важни причини, за да се възползвате и от червеното вино!

Повишава добрия холестерол
Според двугодишно проучване на хора с диагностициран диабет тип 2, консумацията на червено вино значително повишава нивата на добрия холестерол. Но за най-добри резултати специалистите съветват то да бъде консумирано в умерени количества. Питате се колко точно е умерено? Една чаша от рубинената напитка е напълно достатъчна!

Бори се с вирусите
Ако според традиционната медицина алкохолът подтиска имунната система, то едно проучване, направено в Испания, показва точно обратното. Но отново, умереността е от ключово значение! Според него хора, които консумират до 2 чаши червено вино дневно, са много по-устойчиви на обикновена настинка или вирус, отколкото тези, които редовно консумират бира или спиртни напитки.

Справя се и с диабета
Въпреки че на хората, страдащи от диабет тип 2, често се препоръчва да избягват консумацията на алкохол, скорошно проучване показва, че чаша червено вино по време на вечеря регулира нивата на кръвната захар при хора с диабет от втори тип.

Редуцира приема на калории
Всеизвестен факт е, че консумацията на алкохол и безалкохолни напитки повишават апетита и сме в състояние да консумираме повече, отколкото ни е необходимо реално. Но чаша вино преди хранене ни кара да се чувстваме по-сити, особено ако го съчетаем с парче натурален шоколад. Така възпрепятстваме евентуално преяждане и се чувстваме по-сити и удовлетворени!

Повишава продължителността на живота
29-годишно проучване доказва, че любителите на божествената червена течност имат 34%!!! по-ниска смъртност от феновете на водка или бира. Според изследователите, това се дължи на факта, че червеното вино изобилства от полифеноли (микронутриенти, които предпазват от множество заболявания). Тези съединения могат да се набавят и от други източници, но са добра причина за чаша червено вино в студените есенни и зимни вечери!

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.