Следва

Новата First Lady: Запознайте се с Мелания Тръмп

Истории от живота: Чичо Чарли - 51 години възход и падения

Карлос Ъруин Естевес или просто Чичо Чарли...

преди 7 години

Карлос Ъруин Естевес или просто Чичо Чарли. Макар вечно под прицела на медиите, заради поредната си скандална изява, ние обичаме този мъж. Не само защото е провокативен, но и защото е актьор, който оставя малка следа в съзнанието на всеки от нас. 

Какво се крие зад маската на човека, който почти през целия си живот е свързван с наркотици, жени, алкохол и леко поведение? Какво се крие зад стената, зад която Шийн създава 5 деца и гради кариера за милиони?

"По едно време не можех да изляза от къщи преди да съм дръпнал три джойнта, да съм си изпил шепа транквиланти и една бутилка Бърбън. Така че, това е последният ми шанс. Хората в моето състояние обикновено се подлагат на едномесечна терапия и след това бавно се опитват да оправят живота си. Фактът, че аз бях 5 месеца на терапия, показва колко много още ми предстои".

"Единственото нещо, което не съм правил, е да си инжектирам хероин. Когато бях на 10 години, си казах, че никога няма да взимам, защото възможностите са само две – или го правя веднъж и умирам – или го правя веднъж и след това продължавам да го правя всеки ден до края на живота си. Предполагам, че е трябвало да взема същото решение и относно всички останали наркотици".



Няма как да се изненадаме, че Шийн е носител на разюзданото поводение, което явно му е вродено качество. Още от времето, когато бъдещият актьор посещава гимназията в Санта Моника, държанието му започва да излиза от границите на нормалното и бързо бива изхвърлен заради лошо поведение. Макар в кръвта на подрастващия Чарли да е заложено да се превърне във велика бейзболна звезда, поведението му взема превес над таланта и набързо Шийн се оказва аут от гимназията. Е, по - късно актьорът демонтрира завидни умения във филма "Висша лига" от 1989 година, където показва, че училищните години не са били чак толкова пропиляни.

През бурните си пубертетски години, след като бейзбола остава една несбъдната мечта, младият спортист проявява интерес към киното. Тази любов е генно заложена от баща му, актьорът Мартин Шийн и майка му Джанет Темпълтън, която отдава най-силните си години на изкуството. Джанет дават живот на третия си син на 3 септември 1965 година в Ню Йорк, а малкото бебе проплаква едва-едва, твърде посиняло, с признаци на цианоза. В свое интервю Чарли споделя, че единствената причина да влезе в света Холивуд е баща му. Въпреки че участва във филма „Екзекуцията на редник Словик“ заедно с баща си, когато е едва на 9 години, същинската работа като актьор за Шийн започва едва в средата на 80-те години на 20-ти век.

Към днешна дата, зад гърба си Шийн има 3 брака, 5 деца и 1 внуче, с което го дарява най-голямата му дъщеря Касандра. Има и две дъщери от бившето Бонд-момиче Денис Ричардс, с която са съпрузи четири години. От първия си брак - с Дона Пийл, актьорът има 23-годишна дъщеря. От последната си връзка с 39-годишната Брук Мюлер, Чарли е възнаграден с близнаци.


С Дона Пийл на сватбата им през 1995 година

През годините на самоволен живот, макар женен, жаждата за неприлично поведение тласка актьора към леките жени, наркотиците, алкохола. По негови собствени думи, Чарли твърди, че е преспал с около 5000 жени. Трудно ни е да повярваме, че това е възможно, но това е "Чичо Чарли" все пак. А фактът, че през 1993 година признава пред съда, че е платил повече от 50 000 долара за услугите на проститутки, оправдава бройката...

Както става ясно, браковете на Шийн не продължават повече от няколко години, заради честите изблици на непристойно поведение и агресия от негова страна. През 2006 година съдят Чарли за нападение над жена му Дениз Ричардс, което не се оказва единствено...

"Ако изобщо съм научил нещо, това е, че не знам нищо за жените. Те си остават загадка. Но се научих да спра да се опитвам да разкрия загадката. Това пътуване няма край, и точно това го прави толкова завладяващо".

"Към края, преди генерално да се откажа от алкохола, пиех по 2-3 бутилки водка на ден. При това не пиех непрекъснато – на всеки час и половина по една голяма водна чаша водка. Това ми стигаше за следващия час и половина. Най-трудни са първите 30 дни без пиене. После 3 месеца и 6 месеца. Но ако трябва да сравня времето, през което съм бил трезвен с времето, през което съм се веселил – е, да кажем, че ще трябва да съм трезвен още много, много дълго. Да съм трезвен е най-важното нещо в живота ми, наред със семейството и хората, които обичам. Филмите, телевизията, парите и целият останал боклук са от второстепенно значение".


Чарли с близнаците от Брук Мюлер


С двете си дъщерички от Денис Ричардс


Гордият татко, с първата си дъщеря Касандра, която малко по-късно дари баща си с внучка на име Луна

За живота с ХИВ...
В края на миналата година актьорът призна, че е носител на ХИВ - вируса. Това направи в ефира на NBC, като призна, че вече не може да пази тази тайна, която с годините му е струвала повече от един или два милиона. Чарли се появи при Мат Лауър в Today и смело заяви:

„Тук съм, за да призная, че нося ХИВ - вируса. Длъжен бях да спра цялата тази вълна от клюки, обвинения и недоказани твърдения. В пресата се появиха много истории, които са изключително вредни и дори опасни за здравето на десетки хора. В тях няма нито капка истина.“

„Случи се преди четири години. Започна се с това, че ме мъчеха болки в главата. Събуждах се през нощта, облян в пот. Вкараха ме в болница. Мислех, че имам рак на мозъка, че това е краят...“.

„Трудно е човек да приеме тези три букви. Това е повратен момент в живота на всеки, който се е сблъскал с ХИВ".
"Просто се уморих да живея като вампир".



Чарли и банкрутът
Не отдавна се появиха слухове, които гръмнаха с новината, че Чарли Шийн е тотално банкрутирал. Не е тайна за никого, че макар винаги да е скандален, печели повече от добре. Състоянието му, оценено на 125 милиона долара, няма как да се изпари за миг, нали?

Все пак, тази година Чарли заживя в къщата за гости на родителите си, Мартин и Джанет Шийн, в Малибу. Тогава човек от обкръжението на Шийн сподели: „Тъжно е. Той струваше близо 125 млн. долара, а сега пропиля всичко за партита, проститутки, наркотици и връщане на дългове. Вече никой не иска дори да го наеме на работа“. Да не забравяме, че разводите на Шийн са нещо обичайно, като месечните издръжки, които изплаща на Брук Мюлер и Денис Ричардс, от които има по две деца, са на стойност 55 000 долата.



Неприятностите с полицията
Незибежно е след всичките проблеми с алкохола и наркотиците, Чичо Чарли да се забърка и с полицята, с която през последните години има все по-чести срещи. В началото на тази година полицията започна разследване срещу актьора, тъй като на бял свят се появиха твърдения, че бившата му годеница Скотин Рос е била заплашвана многократно от партньора си. 

Още в началото на 2014 година, порноактрисата се раздели с Шийн. Миналият декември тя заведе дело срещу него, като го обвини, че са започнали имтимни отношения без той да я информира, че е заразен с ХИВ - вируса.

Татусите
Точно тринайсет на брой. Чарли признава, че не помни как си е направил някои от тях, нито какво означават. Те са от щури - по-щури: глава на дракон с очила, японски самурай, горяща цигара “Марлборо”, както и ангелски криле. За една от тях - дървена табела с надпис “Връщам се след 15 минути” актьорът си спомня - “Това май трябваше да представлява пепелник, но се получи друго".

Двама мъже и половина
Макар Шийн да прави най-убедителната си крачка в света на киното още през 1986 година с филма "Взвод" и малко след това в прожекцията от Оливър Стоун "Уолстрийт", сериалът, с който малки и големи свързват актьора, винаги ще остане "Двама мъже и половина". На 22 септември 2003 година, любимият сериал на милиони докарва на Чарли Шийн цялото богатство, на което Шийн днес продължава да се радва. За последния сезон в сериала "Двама мъже и половина", в който участва, Чарли Шийн прави по 1,8 млн. долара на епизод. С този хонорар той е вписан в книгата на рекордите Гинес.



"Баща ми ми даде един доста лош съвет – бъди винаги честен, което аз правя. Хората се питат защо съм толкова честен с пресата? Нямам отговор. Вероятно, защото въобще съм честен. Защо да съм друг пред журналистите? Повечето от историите ми звучат като лъжи. Но всичко, което съм казал, е вярно, и това е пролемът. Наричат ме последния честен човек в Холивуд. Но за мен, както и за всеки нормален човек, е важно какво мислят хората. Трудно ми е да кажа колко роли точно съм изтървал. Но в крайна сметка съм прочут с това".

Около Чарли Шийн винаги ще останат много въпростелни, защото личност като него се анализира трудно. Макар голяма част от живота му да е изпълнена с проблеми и неволи, успява да изгради кариера за милиони и огромно семейство, което макар разединено, остава най-голямото богатство за 51 - годишния актьор.

More