Следва

Какво носи Редакцията днес: Есенна рапсодия

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 7 Космос

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но ...

All About Life преди 7 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е неустоим, чаровен, удобен, изключително приятен за каране, кокетен, тих.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е прекрасният малък и пъргав градски автомобил, елегантен, индивидуален и пленителен, верен другар в разходката ни до най-софийските места в пътешествие, изпълнено с радост от живота, емоция и френско очарование. Пленяващ със своя чувствен червен цвят, той омагьосва и печели от пръв поглед. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 приказни и много софийски разказа.


На първата ни среща Той ни отведе до приказната Фабрика Дъга, после заедно стигнахме до Park Bar, насладихме се на чаша кубински ром в Casa de Cuba, хапнахме ливански специалитети в Библос, играхме табла сред кулинарни изкушения в Tabla, пихме неповторимо кафе в Kafe Mania, a ударно започваме седмицата в: 

Космос



Мястото…  ти поднася едно космическо изживяване, в което Вселената е около теб и вътре в теб - от традиционната българска кухня, пречупена през призмата на съвременната гастрономия до концепцията, с която е изграден целият ресторант. А може би не е правилно да го наричаме "ресторант", защото Космос е нещо отвъд кулинарията. То носи енергиен заряд, такъв, какъвто никъде другаде няма да откриете, а и няма да искате, защото знаете, че тук ще намерите извора на космическата енергия.



Съществува тук от... шест месеца и ако сте направили грешката да не го посетите през тази половин година, е крайно време да я поправите. Космос е на тихата улица "Лавеле" под номер 19 и няма как да го сбъркате или подминете.



Създава го... същият човек, който стои зад Ракета Ракия и Спутник - все емблематични за столицата места, които са в "must-visit" листа. Без да го познаваме лично, знаем, че това е космополитен човек, който е решил да вложи концепция, отношение и силно присъствие в едно омагьосващо място.



Екипът... от професионалисти е подбран много внимателно и е отделено достатъчно време, за да може на космическия кораб да ни возят можещи и мислещи хора, посветени на каузата и 100 % отдадени на този проект, които работят "с кеф и за кеф".



Хората, които често го посещават... това не е случайно място и няма как да се посещава от случайни хора. Предимно това са млади и по-разчупени хора, които си изкарват парите си с интелектуален труд, но можем да видим и от 50-годишен бизнесмен до ИТ специалист на 20. Истината е, че всеки намира своето място в Космоса. Публиката е разнородна, а подходът е индивидуален и с внимание към всеки детайл - от обслужването до емоцията, която получаваш.



Атмосферата, която пленява... чувството, че си попаднал в космическа обсерватория, излиташ в друга галактика и всичко това чисто физически е поднесено, така че да докосне и душевното ти състояние и да напуснеш мястото презареден и жаден до достигнеш нови космически висоти.



Какво да не пропуснем да опитаме... pairing предложенията, а именно ястия от висш пилотаж, съчетани с подходяща напитка. Задължително трябва да се опита шопската салата, миш-маша, финия еленски бут (сушен е 3,5 години, носещ името си от еленския Балкан). Тук менюто е посветено на качествените български продукти и акцентът пада върху продукти,които са от българския тероар.



И още 3 причини да го обичаме... 70-годишните родопски одеяла на тавана на втория етаж, които те връщат "там, в дядовата къща", гъдулката, която долавяме, и усещането, че си тръгваш от това място като положителен заряд във Вселената.



В обиколката ни наш верен спътник е новото Renault CLIO



Казва се Renault CLIO - новият петместен модел на френската марка, с удивително нетрадиционен дизайн, поддаващ на всякакви персонализации с изчистените линии на покрива, кокетните огледала за обратно виждане, външните декоративни елементи.

Градът го обича... заради доброто поведение на пътя, новият преден full-LED светлинен подпис и изключително лесното маневриране, което осигурява по-голяма безопасност и комфорт при пътуването. А и е много важно за нашите фини дамски ръце!

Всички го харесват… и има защо! Освен, че е неустоимо чаровно, новото Renault CLIO има безупречно поведение на пътя, печели с модерен и отличителен стил, в който всеки детайл е от значение. И още: можем да персонализираме седалките, инструменталния панел, обкова на аераторите и на скоростния лост.

Причините да го харесваме… освен разбиващо симпатичния външен вид, Renault CLIO ни носи несравнимото изживяване от слушането на звук Bose, който трансформира кабината в истинска концертна зала, възпроизвеждайки автентична, чиста и реалистична музика, достойна за изпълнение на живо.

Благодарение на въвеждането на двигателя 1.5 dCi 110 и 6-степенна автоматична скоростна кутия за двигателя TCe 120, новото CLIO сега предлага най-широкообхватната двигателна гама. Освен това, паркирането никога не е било толкова лесно. Системата Easy Park Assist определя траекторията в зависимост от пространството и конфигурацията на мястото за паркиране, предавайки контрола върху волана и превръщайки паркирането в детска игра.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… е готино, приятно, сигурно и елегантно всичко, което правиш с него.





Обичаме да се връщаме отново и отново тук с автомобила, който обича София точно колкото нас, а именно - новото Renault CLIO, едно скъпоценно градско бижу за заслужили.


Утре сме в точка номер 8, очаквай ни, удобно настанен...

 

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 1 Фабрика Дъга

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 2 Park Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 3 Casa de Cuba

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 4 Библос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 5 Tabla

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 6 Kafe Mania

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.