Следва

Test Drive: Нежна хидратация с BIODERMA Sensibio Gel Moussant

Носът на Кейт Мидълтън и още 9 от най-популярните форми при ринопластика

„Направете ми нос като на херцогинята на Кеймбридж“ е най-честата молба сред пациентите на клиниките за лицева хирургия...

Celebrity beauty преди 7 години

„Направете ми нос като на херцогинята на Кеймбридж“ е най-честата молба сред пациентите на клиниките за лицева хирургия. При това този факт важи както при жените, така и при мъжете. Но, профилът на херцогинята не е единственият еталон за тези, които твърдо са решили да променят лицето си. Ето кои носове днес са на мода и кои – не.

Херцогинята на Кеймбридж налага много фешън и бюти трендове, за което тя е боготворена от много фотографи, дизайнери и стилисти. А сега, съпругата на принц Уилям се превърна в любимка и на пластичните хирурзи. Според статистиката през миналата година процентът на желаещите да легнат под ножа се е увеличил с 15%. А една от най-предпочитаните манипулации – е ринопластиката. Най-популярната форма на носа е тази, като на любимата херцогиня.

Сред пациентите има колкото жени, толкова и мъже. Идеално прав, с ъгъл между челото и устните 106 градуса, е формата на носа, която вече получи в професионалните кръгове името „Херцогиня“. А хубавото е, че той наистина „стои добре“ и на двата пола.

Носът на Кейт Мидълтън е най-желаният и по този показател съпругата на принц Уилям изпреварва красавици като Риана, Скарлет Йохансон, Анджелина Джоли и Дженифър Лопес.

По думите на доктор Джулиан де Силва, специалист в центъра за лицева хирургия Harley Street, именно идеалното лице на херцогинята вдъхновява много жени да променят нещо във външността си с помощта на пластичната хирургия. „Кейт е изключително красива жена и това е най-важната причина, заради която в момента ринопластиката е на пика на популярността си“, коментира докторът.

Ринопластиката е най-популярната процедура за пластика на лицето, но в същото време тя е и една от най-сложните. Тя изисква от хирурга не само умения, но и художествено виждане за това какъв ще е крайният резултат. Та нали лицето на всеки пациент е различно, а и представата за красота при всекиго е индивидуална.
Момичето може неистово да мечтае за нос като на херцогинята, но идвайки в кабината да чуе съдбовните думи: „Тази форма на носа изобщо няма да отива на твоето лице.“

Важно е да разбирате, че, решавайки се на ринопластика, вдъхновявайки се от снимките на звездите, най-важно за вас самите трябва да е вашето желание и това как изглеждате. А затова е необходимо да разбирате прекрасно своите „изходни данни“ и едва след това да избирате подходящия вариант.

Ето и 10-те най-популярни форми на носа и отговорът на въпроса необходима ли им е корекция?

Като на херцогинята



Идеално права, тази форма се счита за еталон на красивия нос. Желанието да имат такъв нос е най-популярната молба, отправяна в последно време към хирурзите. Традиционно се приема, че хората с този тип носове са спонтанни и творчески натури.

Коментарът на експерта: „Това е Златният стандарт. Ако вие сте се родили с тази форма на носа, то примирете се – няма как да я направите по-перфектна!“

Гръцки нос


Както и на херцогинята, така и този нос е идеално прав (като на Натали Портман), само че тук няма ясно изразено „копче“ на върха на нослето. Подобна форма се среща много често при моделите.

Коментарът на хирурга: „Отличителна черта на гръцкия нос е дългата и много изящна връхна част на носа. Втората по популярност форма, която желаят пациентите.“


Римски нос




Том Круз и Ан Хатауей могат да се похвалят с такъв. Характерна е с ясно изразена връхна част, която може да е или извита, или малко наклонена напред, а крайчето на носа – да сочи надолу. Стои прекрасно на мъжко лице.

Коментарът на експерта: „Високата горна част на носа придава на лицето мъжественост и малко строгост. Върху женското лице тази форма на носа не стои много елегантно, затова и много от представителките на нежния пол искат да я коригират. Най-важното в случая е да се уверите предварително, че след операцията новото носле, което определено ще е по-малко, ще може свободно да диша.“

Орлов нос



Като на Ума Търман и Парис Хилтън. Това е класическата форма на носа, но с леко увеличени ноздри. Прав профил, а също и пропорционално крайче – не много голям нос и не прекалено малък. На орловата форма приписват благородство и аристократизъм.

Коментарът на експерта: „Много често тази форма е предпочитание именно от мъжете. Особеността в ринопластиката при тях е, че хирургът трябва да избягва всичко, което би придало женственост на носа, например вдлъбната горна част или вирнато крайче. В този случай орловият нос е идеален.“

С лукообразен край



Сещате ли се за Мила Кунис? Точно за такъв нос говорим. Тази форма е характерна с правия си профил, но с леко разширени ноздри, които често не са пропорционални на останалите черти на лицето.

Коментарът на експерта: „Най-честото оплакване на пациентите с такава форма на носа е за по-широкия му край. Най-знаковият пример е Анджелина Джоли. Хирурзите леко са стеснили дадения й от природата широк нос, а резултатът е повече от похвален.



Най-големият проблем при операцията на нос с тази фарма е поддържането на естествената анатомия, за да се осигури дълготраен резултат и да не се допуска повторна хирургическа намеса.
В миналото, прекалено честите ринопластики водеха до естествена слабост, проблеми с дишането и загуба на красивата форма на носа. Половина пациенти са жертва на несполучлива ринопластика.“

Извит нос



Като на принц Филип, съпругът на Елизабет II, и като на Барбра Стрейзънд. Големи ноздри и край на носа, който „виси“ към устните – тази форма често се нуждае от помощта на хирурга.

Коментарът на хирурга: „Най-яркият пример за представител на такъв нос е принц Филип. Той е изключително симпатичен мъж, но ето че носът му не подчертава природната красота на кралската му особа. Често „притежателите“ но този вид нос, когато се усмихват, правят така, че той да „увисва“ още повече, което разваля категорично цялата картинка.
Смисълът на хирургическа намеса е в това, че е необходимо да се отслабят назалните мускули. След това хирургът внимателно повдига носа и му придава права и елегантна форма. Тук е важно да не се прекалява, защото може да се получи ефектът на стотинката, точно като при прасетата.“

Чип нос



Актрисата Скралет Йохансън може да се похвали с такъв след операцията си. Определено това е много „мила“ форма на носа, която се отличава с леко вдлъбната горна част, а също и с вирнато, издадено напред крайче.

Коментарът на експерта: „Тази леко вдлъбната горна част определено придава женственост и мекота.
Но, въпреки че на много хора подобна вдлъбнатина им се струва мила, много пациенти се опитват да се отърват от нея, защото не на всеки му се иска да изглежда „добър“. Молбата за промяна идва предимно от мъжете, за да си „подарят“ те мъжественост и сила.“

Нубийски нос



Това е дългият нос с широки ноздри, краят на който гледа надолу.

Коментарът на хирурга: „Най-често тази форма се среща сред представителите на малките етнически групи. Пациентите молят да им го стесним, което представлява допълнителна трудност за хирурга – първо да скрие добре белезите, и второ – да не прекали със стесняването.“

Ястребов нос



Ярки представители на този вид нос са Ейдриън Броуди и Сара Джесика Паркър. Наименованието само по себе си говори за описанието на анатомичните особености на този вид носове. Малката гърбица и острото крайче – тази форма много напомня за клюна на птицата.

Коментарът на хирурга: „Обикновено тази форма на носа не се харесва нито на жените, нито на мъжете. Желанията към хирурга са да се омекотят линиите на горната част на носа, което значително облагородява лицето и забележимо изравнява пропорциите.“

Нос стотинка



Адел не се притеснява от прекалено вирнатия си нос, който буквално „разкрива“ целите й ноздри. А пък Виктория Бекъм често позира, накланяйки главата си надолу, за не се виждат много ноздрите й.

Коментарът на експерта: „Това е изключително трудно да бъде коригирано. За подобна операция се налага да се удължи носът, което е едно от най-сложните неща в ринопластиката. Тук трябва да се използват сложни трансплантанти и не по-малко сложни технологии. Ярък пример за това е носът на Виктория Бекъм. Ринопластиката й помогна да направи носа си по-тънък и изящен, но звездата разумно не рискува с опити да удължава горната му част. Тя предпочита да нивелира този недостатък, като накланя главата си леко надолу, когато позира.“

More Celebrity beauty

Марта Стюарт, 82, и защо лицето й изглежда толкова добре

Celebrity beauty преди 2 седмици

Марта Стюарт е нещо като вечна цел. Защо? Първо, защото винаги изглежда така, сякаш живее най-добрия си живот, независимо дали отпива от коктейл край басейна или хапва хайвер от сребърно блюдо върху величествено украсена маса. Второ, просто погледнете това лице.

Хали Бейли в Малката русалка: всичко за грима, прийоми и марки

Celebrity beauty преди 10 месеца

Ариел от "Малката русалка" е най-известна със своите развяващи се в морето червени коси. Въпреки това се оказва, че гримът на русалката е също толкова важен и емблематичен. Колегите от Vogue разговарят с един от гримьорите на актрисата Хали Бейли и ни разкриват тайните зад грима ѝ в новия филм "Малката русалка"

Beauty Starter: Зендая с перфектните вежди и самонанесения грим

Celebrity beauty преди 11 месеца

Красивата актриса, певица и активист е най-известна с изпълнението си, спечелило "Еми", в хитовия Euphoria и ролята си във франчайза Spider-Man, както и с това, че е звезден посланик на Lancôme от 2019 г. Лицето на аромата Idôle на марката говори с Vogue за емблематичните си вежди, умението да поемаш рискове на червения килим и защо никога не пропуска овлажнителя