Следва

Новата колекция на Stinky Socks

Новата First Lady: Запознайте се с Мелания Тръмп

Тя е на път да стане първа дама на Америка, след пагубната победа на президентските избори на съпруга й Доналд Тръмп, но колко знаем за Мелания Тръмп?...

преди 7 години

Тя е на път да стане първа дама на Америка, след пагубната победа на президентските избори на съпруга й Доналд Тръмп, но колко знаем за Мелания Тръмп? Ето няколко интересни неща за жената, която ще стъпи в обувките на Мишел Обама.

Детството
Мелания Кнаус е родена на 26 април 1970 г., в Севница в Словения. Баща й Виктор е управител на автосалони, а майка й - модна дизайнерка. Преспокойно можем да кажем, че третата съпруга на Тръмп е имала охолно детство, прекарвайки времето си по ски курорти и луксозни ресторанти. Мелания учи в университета в Любляна, но само за кратката една година, тъй като напуска, за да преследва мечтата си да ходи по котешката пътечка. Въпреки това тя знае цели пет езика: словенски, сръбски, английски, френски и немски.



Модната кариера
През 1989 година Мелания подписва с модна агенция в Милано и четири години по-късно се мести да живее в италианския град, за да "моделира" на пълен работен ден. През 1996 г., вече живее в Ню Йорк и има редица договори за рекламни кампании. Госпожа Тръмп се появява в множество модни сесии. Снима се за кориците на издания като американския Vogue, Ocean Drive, GQ, New York Magazine, Vanity Fair Italia, Allure, and InStyle Weddings. През 2000-та, светът й се радва само по бикини от страниците на Sports Illustrated Swimsuit Issue.



Срещата с Доналд
Мелания се запознава с Тръмп през 1998 година в САЩ. Самата красавица признава, че първоначално е отказала да даде на бизнес магната номера си, но пък е взела неговия. "Ако му бях дала номера си, щях да бъда просто една от жените, на които той звъни", спомня си Мелания. Първата им среща не закъснява - Доналд я води в ресторант Moomba в Ню Йорк. Предлага й брак през 2004 година, а година по-късно двойката вдига пищна сватба в плажното имение на Доналд в Палм Бийч.

Госпожа Тръмп
На 22 януари 2005 година Мелания официално става третата жена на Тръмп и мащеха на четирите му по-големи деца: Доналд младши, Иванка, Ерик и Тифани. За сватбата, която струва над милион долара, словенката избира да се премени в рокля, дело на Джон Галиано за Christian Dior Couture. "Бялото видение", по което е работено над 550 часа, е украсено с 1500 кристали и има близо 4-метров воал. През март 2006 г. Мелания ражда син на Доналд - Барон Уилям Тръмп, когото тя нарича галено Mini Доналд.



Президентската кампания
В течение на президентската кампания в САЩ, Мелания е неотлъчно до съпруга си. Носи Gucci и Roland Mouret на телевизионни дебати, и Emilia Wickstead и Roksanda на последните важни срещи в навечерието на избора. Тя заслужено печели аплодисментите на модните критици, но речта, която спретва по време на конгреса на Републиканците през юли предизвиква обвинения в плагиатство. Думите на Мелания са сравнени почти буквално с тези на Мишел Обама от Демократическия конгрес през 2008.

Запознайте се с Първата дама
Мелания е втората Първа дама, родена извън САЩ (първата е Луиза Адамс, съпругата на Джон Куинси, който е президент от 1825 до 1829), и третата първа дама, работила като професионален модел. Преди изборите, тя заявява, че си представя ролята си на Първа дама като много традиционна, подобно на имиджа на Джаки Кенеди или Бети Форд. Наскоро госпожа Тръмп обеща да прекара времето си в Белия дом, посвещавайки се на кампании против тормоза и малтретирането.

Бонус факти
През 2001 година Мелания се снима във филма "Зулендър". През 2010-та представя собствена линия бижута, която е изкупена само за 45 минути. Любимата й телевизионна поредица е "Как да се разминем с убийство". Служила е като посланик на добра воля на Американския червен кръст. Ироничното е, че през 1993 година участва в ТВ реклама за словенска модна марка, в която я обявяват за първата жена - президент на САЩ. В промо клипчето Мелания управлява Air Force One, докато оправя грима си и подписва про-имиграционни документи.

More from View Sofia

Бриджит Макрон, Нанси Рейгън, Мелания и другите - най-зашеметяващите тоалети на Г-7

Celebrities преди 2 години

Световните лидери се събраха на 47-ата си традиционна среща на върха на G7 в курорта Карбис Бей, снимаха се с Кралицата, направиха си изводите и начертаха плановете, след което се разотидоха по места, за да продължат лидерската си дейност. View Sofia взима повод от скорошното събитие и днес обобщава най-великите стил-снимки от срещите на Г-7 през тодините 

More