„Контраплан” представя нови пет български късометражни филма на 9 и 22 ноември

На 9 и 22 ноември от 19:00 в Червената зала можете да видите пет български късометражни филма в рамките на „Контраплан”...

На 9 и 22 ноември от 19:00 в Червената зала можете да видите пет български късометражни филма в рамките на „Контраплан” – платформата за българско късометражно кино на Центъра за култура и дебат „Червената къща”.

На 9 ноември ще бъдат представени „Среща със себе си” на режисьора Теа Петрова, „Контражур” на Калоян Патерков и Вал Тодоров и „Майка ми calling” на Деян Барарев. След прожекцията ще обсъдим филмите с Елена Мошолова, водещ, и Павел Веснаков, режисьор. Избраните за 22 ноември филми са „Любов” на Боя Харизанова и „I Don’t Want to Grow up” на Филип Андреев. Водещ на дискусията отново е Елена Мошолова, а гост е режисьорът Николай Тодоров.

Прожекциите и на двете дати са с английски субтитри и с вход свободен. Предварителна резервация можете да направите тук, на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359 885) 82 85 32 или e-mail office@redhouse-sofia.org.

Платформата „Контраплан” започна през април и цели да даде още една възможност на авторите на филмите да се срещнат с разнообразна публика и други професионалисти в сферата на киното, за да обсъдят своите творби и получат обратна връзка.

Късометражното кино набира все по-голяма популярност сред младите хора в България. Само на последния Национален фестивал „Златна роза” 2016 бяха представени 34 късометражни филма, а Международният късометражен фестивал „В двореца” редовно представя около 50 български филма. Въпреки това възможностите за разпространение и получаване на обратна връзка извън онлайн пространството са ограничени.

До ноември 2016 „Контраплан” ще представи 25 млади автори. Осем от общо десетте отворени прожекции ще се състоят в Червената къща, а други две – в 26-то СУ, район „Витоша“ и в 54-то СУ, район „Надежда“. Така ученици извън централната градска част на София ще могат да се срещнат на живо с режисьорите. За някои от тях това ще е първата такава среща.

Проектът е финансиран от Програма „Култура“ 2016 на Столична община и ще продължи до ноември 2016.

За повече информация: Антоний Дончев, моб.: 0884 119 668, е-mail: adonchev@redhouse-sofia.org.
   

Програма на прожекциите

9 ноември (сряда), 19:00ч.
Червена зала

Среща със себе си

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.