Следва

БРАД ПИТ, МАРИОН КОТИЯР И РОБЪРТ ЗЕМЕКИС представиха "СЪЮЗЕНИ" пред избрани фенове в ЕЛ ЕЙ

NATIONAL GEOGRAPHIC обяви глобален ребранд, който ще обхване всички подразделения на компанията

National Geographic обяви всеобхватен ребранд на всички свои световнопризнати медийни платформи...

Events преди 7 години

„FURTHER” СТАВА ОБЕДИНЯВАЩО ПОСЛАНИЕ
И ВОДЕЩ МОТИВ за NATIONAL GEOGRAPHIC

Ребрандът ще съвпадне със световната премиера на поредицата „МАРС“ на 13 ноември от 20:55 ч.
епична история за вълнуващия опит на човечеството да колонизира Червената планета
от изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд

National Geographic обяви всеобхватен ребранд на всички свои световнопризнати медийни платформи, бизнес начинания и организацията с нестопанска цел, която е част от компанията. Тази еволюция е продължение на обявеното миналата година съвместно дружество с 21st Century Fox и затвърждава позицията на National Geographic като лидер в създаването на първокласно съдържание с несравними нива на достигната аудитория по цял свят.

Ребрандът ще обхване всички аспекти от National Geographic (както търговското дружество National Geographic Partners, така и нестопанската организация National Geographic Society), включително визуалната презентация на канала в 171 държави по света, известното списание, сайтът nationalgeographic.com, всички социални и дигитални платформи на компанията, както и централата на National Geographic във Вашингтон.



Новото глобално послание „FURTHER“ (по-далеч, отвъд възможното) въплъщава заряда и духа, които са изграждали марката National Geographic през изминалите 128 години. Следвайки целите на компанията да бъде водеща дестинация за висококачествено съдържание в областта на науката, изследванията и приключенията, „FURTHER“ улавя стремежите на аудиторията на National Geographic и служи като призив за всички служители, изследователи, фотографи, продуценти и други експерти, работещи за компанията, и същевременно е обещание към рекламодателите, съмишлениците, образователната сфера и всички външни партньори.

„Преди година обединихме всички наши платформи за съдържание в една компания и регистрирахме безпрецедентно високи нива на достигната аудитория за нашия изключително популярен бранд, който обхваща над 730 милиона потребители всеки месец“, споделя Деклан Мур, Изпълнителен директор на National Geographic Partners. „В настоящия момент ние вече сме преосмислили нашия бизнес, така че да бъде адекватен на своето време. Този ребранд – най-големият в историята ни и, вероятно, най-големият изобщо за интегрирана медийна компания – е насочен към потребителите и пазара с една единствена визия, силата на марката National Geographic, както и водещия визуално вълнуващ характер на начина, по който разказваме истории през всичките си платформи.“
„FURTHER“ ни позволява да запечатаме National Geographic в съзнанието на аудиторията, независимо дали става дума за списанието, каналите или фондацията“, добави Гари Е. Кнел, президент и изпълнителен директор на National Geographic Society. „Благодарение на невероятната подкрепа на всички изследователи, приключенци, учени, учители, фотографи и други разказвачи на истории, ние си поставяме за цел да изградим световна общност от хора, които искат да научат повече за света, който ги заобикаля. И не се сещам за нещо, което по-добре да кореспондира на мисията ни от новия слогън „FURTHER“.

След ребранда National Geographic ще споделя едно унифицирано бранд лого на всички свои медийни платформи. Глобалното послание „FURTHER“ улавя непрестанния стремеж на National Geographic да отива винаги по-далеч, по-надълбоко, да търси, да поема рискове, да руши граници, да не се отказва и да бъде пионер във всичко, което прави, както са го правили всички изследователи на National Geographic досега.

Като част от този стремеж, компанията ще премахне думата „Channel” („Канал“) и тя вече няма да присъства нито в ефир, нито извън ефир, в нито една от всичките медийни платформи, достигащи до 440 милиона домакинства в 171 държави на 45 езика. Ребрандът ще съвпадне със световната премиера на „МАРС“ на 13 ноември (неделя) от 20:55 ч. – епична история за вълнуващото предизвикателство пред човечеството да се установи трайно на Марс, от изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд. Първата фаза на новия ребранд ще обхване всички подразделения на National Geographic.

„Този ребранд отбелязва значима повратна точка в осъществяването на трансформацията на нашата визия за National Geographic Channel“, каза Кортни Монро, изпълнителен директор на National Geographic Global Television Networks. „Новото ни позициониращо послание „FURTHER“ (по-далече, отвъд възможното) се съчетава перфектно с новата ни програмна стратегия, основана на качество, автентичност и неуморно преследване на творческо съвършенство. Новият визуален дизайн е многопластов, модерен, атрактивен и отговаря на обещанията на бранда National Geographic.“



В ефир кампанията включва и нова опаковка на каналите, нови анимации, нови видео послания от талантите на канала като Джейсън Силва („Brain Games“, „Origins“), Нийл Деграс Тайсън („Star Talk“) и Ричърд Бейкън („Explorer“), както и от изследователите и фотографите. Компанията също така разкри, че ще има и нов химн на бранда, както и специален спот, който ще бъде излъчен при старта на ребранда.

Списанията също са с нов дизайн на кориците, даващ нов фокус на популярната визуална идентичност на National Geographic, като за първи път това се случва в ноемврийските им броеве. Уебсайтът, както и социалните и дигитални канали ще бъдат ребрандирани на 14 ноември. Централата на National Geographic във Вашингтон ще бъде преобразена в унисон с новата визуална идентичност на бранда, извън музея и вътре в офисите.
В обобщение, ребрандът ще обхване всички бизнес подразделения на National Geographic, включително тези за деца, пътувания, събития на живо, продукти за крайните потребители и др.

В началото на 2017 г. ребрандът ще се разгърне и ще включва рубрика „FURTHER“ в списанието National Geographic, ще бъде анонсирана и уеб поредица „FURTHER“, както и други инициативи, ориентирани към почитателите и потребителите на марката.

Да отиде отвъд възможното в знанията и разбиранията ни за света около нас винаги е било основна цел за National Geographic. Брандът продължава да изследва по-дълбоко всяка тема, за да осигурява знания и перспектива, каквито не са достъпни от друг източник. National Geographic се стреми да създава съдържание, което притежава силата да вдъхновява, просветлява и провокира – това е забавление с цел.

Мантра на National Geographic

„FURTHER“

Колко далеч стигнахме?
Нашата представа за света е по-ясна, отколкото някога сме си представяли, че ще бъде.
Колко по-далеч ще стигнем?
Покорили сме почти всяко кътче на всеки континент на Земята.
Познаваме дълбините на океаните. И искаме да отидем по-далеч.
На Луната. На Марс. Ще преминем през галактики, за да достигнем до най-далечните места във вселената.
Ще стигнем отвъд възможното.
До всяка творяща клетка живот, всеки атом, чак до обратната страна на материята.
През времето и пространството, до самата граница на познанието.
И все така продължаваме напред,
изкушени от непознатото.
От притегателната сила на възможностите.
От приключението.
Това е, което ни води.
Да поемаме предизвикателства.
Да съхраняваме.
Да вдъхновяваме.
Това е нашата мисия.
Ние сме учени, пионери и изследователи.
И сме неуморни.
На терен или в лабораторията, целта е ясна.
Да продължаваме.
С всяко откритие, всяко прозрение и откровение.
Да продължаваме.
Винаги има нова история от различен ъгъл; различен поглед от друга перспектива.
Продължаваме.
През страха. Съмненията. Отвъд поражението.
През безсънни нощи. И мрачни дълбини.
Спиращи дъха височини.
Още една стъпка.
До ръба на невъзможното.
И отвъд възможното.
Това е нашата неумолима цел. Движещата сила, страст и цел на всички нас, откакто сме изпълзели от пещерите и сме видели звездите.
Това ни доведе до тук и това ще ни отведе отвъд.
През всичко, което сме научили и всичко, което сме си представяли.
И тогава...
Ще стигнем отвъд възможното.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?