Следва

Дизайн за вдъхновение: Жестока частна резиденция от 40-те в Сао Паоло

Трите най-лоши навика, които увреждат врата

Има навици, които без да осъзнаваме предизвикват болка във врата и шията ...

Health преди 7 години

Има навици, които без да осъзнаваме предизвикват болка във врата и шията, а тя от своя страна нарушава значително стилa ни на живот. Ако се откажем от лошите привички, можем да преодолеем ограниченията. Неосъзнатите ежедневни действия, които водят до болки във врата са:

1. Накланяне на главата напред и надолу. Когато четем в движение или сме се фокусирали в таблета или писането на съобщения, предизвикваме натоварване, което може и да изглежда невинно. Честотата, с която го правим може да доведе до болки във врата и увреждането на гръбначния стълб в тази област.

2. Спането по корем. Това не е естествена позиция за тялото, което в състояние на пълен покой (какъвто е съня) има нужда да е в ембрионална, естествена поза. Усукването, което предизвикваме, когато спим по корем оказва огромен стрес за врата, защото главата се позиционира на една страна и вратът се завърта в съответната посока. Опитайте се да заспите в поза, в която вратът и гръбначният стълб да следват една извивка. Ако го правите по-често, това ще се превърне в добър навик, който ще накара болката да изчезне.

3. Пушенето. Много са негативите от пушенето, за които говорим непрекъснато по различни поводи. Безспорен факт е, че то може да ускори дегенерацията на междупрешленните дискове в шийния отдел на гръбначния стълб. При пушачите е по-голяма вероятността да се предизвика спазъм на микросъдовете, а това води до нарушено кислородно насищане, нарушаване на вътрешноклетъчното хранене на дисковете, увреждане на нормалната им структура и ускоряване на дегенеративните процеси в тях.

Оплакванията от хронична болка във врата често се появяват и сред тенисисти, сред хора, играещи голф и разбира се хора от сектора на информационните технологии. Ако имаме чести болки във врата, стойката ни загубва нормалната си извивка. Вратът започва да се извива напред, заради седенето пред компютър или спортни дейности. Това дразни нервите в шийната област и съответно локализирана болка. Тя обаче може да се разпростре и по дължина на ръката. В повечето случаи причината е заради притискане на нерви в шийната област или на възпалителни процеси около тях. Така постепенно болките се превръщат в хронични. Важно е да помним, че в тези случаи за постигане на дългосрочен ефект е необходимо да се манипулират меките тъкани. Според д-р Марк Бери, доктор по хиропрактика в Американска клиника за гръбначни заболявания „За целта трябва да отпуснем цялата допълнителна мускулатура по гръбнака. Ние използваме и патентовани апарати за спинална декомпресия, за да отпуснем нервите и дисковете, предизвикващи болката. След това наместваме гръбнака в нормално положение, като първо работим за нормално движение на ставите с безопасно хиропрактично наместване. Следват процедури за укрепване и нервно-мускулна рехабилитация за максимално постигане на нормална лордоза на гръбнака в клиниката.“



Различни са заболяванията на гръбначния стълб, които карат хората да страдат с години, да изпитват болка и по този начин да нарушават начина си на живот. След почти шест месеца от своето отваряне, Американска клиника за гръбначни заболявания в София вече има своите първи щастливи и успешно излекувани пациенти. Екипът от български лекари и американски доктори по хиропрактика, които работят там уточняват, че най-често заболяванията, с които се сблъскват са именно болки във врата и хронични главоболия. Според думите на д-р Бери много са и оплакванията от болки в гърба, проблеми с дискови хернии, а също болка, изтръпване, слабост в протежение на ръцете, китките, по дължина на крака, в стъпалата.



Едни от първите успешно излекувани пациенти са с диагноза сколиоза – това е единствената клиника в Европа, която успешно лекува случаи с до 45-градусово изкривяване, използвайки неоперативни методи. „Нашите пациенти са на възраст от 15 години до почти 80-годишна възраст. Това е много широк възрастов диапазон. Най-често работим с хора, които са на около 30-годишна възраст до около 70 години. На повечето от тях вече им е било казано, че трябва да се подложат на някакъв вид операция. Опитвали са много различни начини да решат проблемите си, но без особен успех. Това е едно от нещата, които правят нашата професия толкова удовлетворяваща, защото успяваме да предложим лечение на хората от София и цяла България за проблеми, за които в миналото не са имали тези варианти за лечение. Щастливи сме, когато виждаме, че животът им се променя при положение, че преди не са имали надежда за състоянието си.“


Американска Клиника за гръбначни заболявания се намира на адрес:

бул. Джеймс Баучер № 76-А
София, България 1407

Тел.: +359 2 492 5958

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.