Следва

Фаворитите ни от История Трета "АСАНСЬОРЪТ" засега

Дизайн за вдъхновение: Жестока частна резиденция от 40-те в Сао Паоло

Първоначално проектирана от архитекта модернист Зенон Льотуфо в края на 40-те години, днес къщата преминава през тотално обновление...

All About Life преди 7 години

Първоначално проектирана от архитекта модернист Зенон Льотуфо в края на 40-те години, днес къщата преминава през тотално обновление, за да приюти подобаващо новите си домакини и да е напълно в крак със съвременния начин на живот.

Постройката е едноетажна с покрив тип “пеперуда”, но след модернистичното си преустройство се сдобива с нов навес и предната част на сградата е с изцяло обновен дизайн.

Новият проект има за цел да запази автентичността на някои от елементите в интериора, като дървения под и железните решетки на прозорците, които са напълно възстановени, за да се запази оригиналният архитектурен замисъл.

Идеята е да се направи цялостно приспособяване към първоначалния дизайн, като обновлението се състои в изграждането на нови бани, ново разпределение на помещенията и изграждането на стълбище, което да води до новоизградения горен етаж, където се помещават офис и домашно кино. Следвайки естествените форми на някои елементи от оригиналния дизайн, новият горен етаж деликатно се слива с основната сграда и е в пълна хармония с цялата постройка.

Сега гаражът е разширен и е с ново предназначение - това е новият главен вход, освен това там се помещава и барбекю зоната с външна трапезария и приятна камина. Зоната за отдих е изцяло интегрирана към градината и вътрешната дневна.

В помещенията лесно се “прокрадва” дневна светлина, заради високите френски прозорци, белите стени и мебели в светли цветове, които не поглъщат светлината.

More All About Life