Следва

H&M пристига в Габрово

Modelling since 1949: Дафне Селф

Заглавието ни е такова, без превод и корекция, защото именно "Modelling since 1949" ни посреща, когато посетим сайта на Дафне Слеф...

All fashion преди 7 години

Заглавието ни е такова, без превод и корекция, защото именно "Modelling since 1949" ни посреща, когато посетим сайта на Дафне Слеф.

Русалката с дълги сребърни коси е най-възрастната моделка в света, и с 88-те си години дори е записана в книгата с рекорди на Гинес.

Най-възрастната жена професионално снимала се и ходила по котешката пътечка е родена през 1928 година и сама казва, че е израснала в "ера много по-различна от сегашната".

"Родителите ми са преживели Първата световна война и Голямата депресия. Бях ученичка, когато се вихреше Втората световна война. Това бяха трудни времена за мен, но аз не загубих оптимизма си", разказва омагьосващата Дафне.

За всичките години на работа в една тежка сфера, каквото е модната индустрия, Селф категорично отказва да "подобрява" себе си. Дафне не е лягала под ножа, не се е възползвала от козметични корекции, нито пък от "всевъзможните хиалурони, ботокс и други глупости на модерното време."

"Всичко, което искам да направя е да ви вдъхновя да приемете всички етапи от живота си и да ви накарам да повярвате, че с времето той става по-хубав и по-хубав", казва Дафне Селф.

Очаровани сме от симпатичното модерно бабе и именно за това, в галерията горе, решихме да ви представим кадри от едни от най-запомнящите й се фотосесии.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 5 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.