Следва

H&M пристига в Габрово

Modelling since 1949: Дафне Селф

Заглавието ни е такова, без превод и корекция, защото именно "Modelling since 1949" ни посреща, когато посетим сайта на Дафне Слеф...

All fashion преди 7 години

Заглавието ни е такова, без превод и корекция, защото именно "Modelling since 1949" ни посреща, когато посетим сайта на Дафне Слеф.

Русалката с дълги сребърни коси е най-възрастната моделка в света, и с 88-те си години дори е записана в книгата с рекорди на Гинес.

Най-възрастната жена професионално снимала се и ходила по котешката пътечка е родена през 1928 година и сама казва, че е израснала в "ера много по-различна от сегашната".

"Родителите ми са преживели Първата световна война и Голямата депресия. Бях ученичка, когато се вихреше Втората световна война. Това бяха трудни времена за мен, но аз не загубих оптимизма си", разказва омагьосващата Дафне.

За всичките години на работа в една тежка сфера, каквото е модната индустрия, Селф категорично отказва да "подобрява" себе си. Дафне не е лягала под ножа, не се е възползвала от козметични корекции, нито пък от "всевъзможните хиалурони, ботокс и други глупости на модерното време."

"Всичко, което искам да направя е да ви вдъхновя да приемете всички етапи от живота си и да ви накарам да повярвате, че с времето той става по-хубав и по-хубав", казва Дафне Селф.

Очаровани сме от симпатичното модерно бабе и именно за това, в галерията горе, решихме да ви представим кадри от едни от най-запомнящите й се фотосесии.

More All fashion