Следва

Софийска филхармония разкрива изяществото на френската барокова музика

17 „голи” рокли от Червения килим, с които нито можеш да седнеш, нито да хапнеш

Ако на теб изобщо ти мине през ума да се разходиш с подобна рокля по улицата, най-вероятно ще те арестуват, но на Червения килим, ако подобни тоалети не изглеждат безупречно, то поне не са уместни...

преди 7 години

Ако на теб изобщо ти мине през ума да се разходиш с подобна рокля по улицата, най-вероятно ще те арестуват, но на Червения килим, ако подобни тоалети не изглеждат безупречно, то поне не са уместни.

Лиз Хърли на премиерата на „4 сватби и едно погребение“, 1994 г.
Тя не пропуска нито едно парти, на което може да се засече с някоя кралска особа. А в далечните години на 90-те дрескодът важеше за всеки друг, но не и за нея. Остава да гадаем как Хю Гранд си позволи да я изпусне. През 1994 г. Лиз изненада всички, идвайки на премиерата на „4 сватби и едно погребение“, облечена с рокля на Versace, която се държи само едни безопасни игли и донякъде на пищния й бюст. Роклята се превърна в класика в жанра и журналистите винаги сравняват екстравагантните модели с този черен шедьовър.


Роуз Макгауън, MTV Video Music Awards, 1998 г.



Четири години след дебюта на роклята с безопасните игли Роуз Макгауън еднозначно „плю“ на визията на Лиз Хърли, задминавайки я по смелост на голотата на своя тоалет. Трудно разпознаваме в тази рибарска мрежа добрата Пейдж от „Чародейките“. Но когато ти си половинката на Мерилин Менсън, изобщо няма смисъл да питаме кой и какво те е подтикнало на тази смела крачка. Но особено много ни се иска да отбележим с каква любов е измислен този звезден „family-look“: Принтът на бикините на Роуз е същият като мотива на костюма на спътника й.

Дженифър Лопес, 42nd Annual Grammy Awards, 2000 г.



Струва ни се, че нито до, нито след церемонията по връзването на Grammy през 2000 Джей Ло не ни е изумявала повече. Ние вече не помним на кого и каква връчиха там, и беше ли самата Дженифър сред номинираните. Но тази зелена полупрозрачна рокля, едвам държаща се на момичето, не, не на честа дума, но на единствена масивна брошка, закрепена... малко по-надолу от пъпчето, все още напомня за себе си. Особено фактът как краищата на роклята се разтваряха всеки път, когато звездата понечеше да направи и крачка нанякъде. Не че Дженифър никога повече не носила разголени рокли. Носи и още как! Но този екземпляр на Versace надмина всички тоалети, защото даде такъв простор за еротични фантазии, каквито не може човек да получи, дори ако Лопес беше излязла на Червения килим по бикини.

Гуинет Полтроу на премиерата на „Железният човек 3“, 2013 г.



Дори на образцовите майки и притежателките на безупречен вкус понякога им отива да се разголват. На актрисата Гуинет Полтроу добре й се получи това благодарение на роклята на Antonio Berardi. Звездата често е критикувана заради излишната й консервативност в облеклото. Смятаме, че тя отговори на тези обвинения красиво и с чист английски хумор. „Консервативна? Зависи от коя страна е погледнато.“

Джейми Алекзандър на премиерата на „Тор: Светът на мрака“, 2013 г.



Помните ли кого изигра Джейми Алекзандър във филма „Тор: Светът на мрака“? Правилно, ние също. За сметка на това пък всички запомниха момичето на премиерата на лентата в Лос Анджелис, благодарение на роклята, с която тя беше наполовина облечена, или може би наполовина съблечена. Но, съгласете си, макар и в подобен тоалет да е трудно да направиш каквото и да е движение, то поне тя изглажда елегантно.

Иги Азалия, MTV EMA's 2013 г.



Това е този същият сбучай, при който най-добро, ако си облечена в разголена рокля, най-добре да не се движиш. Какво ще стане, ако пренебрегнеш това правило – хи-хоп певицата Иги Азалия отговори със своя собствен горчив опит. Ние по разбираеми причини не можем да ви покажем снимка от този неин опит, но и това, което се вижда, е достатъчно, за да си дорисувате сами останалото.

Майли Сайръс, amFAR Inspiration Gala, 2014 г.



Певицата реши, че консервативната долна част е повече от достатъчна. Признайте си, че да си облечена в тази рокля, е много по-удобно от рибарската мрежа на Роуз Макгауън например. Но ето че горната част на тоалета провокира въпроса: „Какво по дяволите е това?“ Готическа версия на костюм от „Петия елемент“? Или Майли е объркала Червения килим с Червена стая на болката? Как ще изглежда всичко това, когато Сайръс реши да поседне, дори не смеем да предположим, но се надяваме тиксото да влиза в комплекта.

Риана, CFDA Fashion Awards, 2014 г.



Тази рокля и до ден днешен се счита за най-скандалната на Риана. Тя се появи с нея, за да получи наградата си в номинацията „Икона на стила 2014“. Роклята, дело на Adam Selman, е шито по поръчка от сребриста мрежеста материя, върху която на ръка са зашити 230 000 (!) кристала Swarovski. За удобството, разбира се, и дума не може да става, задачата на роклята определено е друга. Но с нея тя се справи прекрасно.

Кендъл Дженър, Much Music Video Awards, 2014 г.



Точно както сестрите си и тя обича да експериментира. С тази фигура и с този статус момичето може да си позволи смели провокации. Само че роклята се запомни с двата си симетрични разреза от земята до талията, които не се събираха, дори когато Кендъл не помръдваше. Тоалетът на Fausto Puglisi дразнеше околните: „Е, питайте се един друг има ли бельо Кендъл, или няма“. Разбира се, имаше подобни въпроси. Дизайнерите явно си бяха разбраха грешката при създаването на тоалета на Азалия и този път не се виждаше нищо излишно.

Рита Ора, Vanity Fair Oscar Party, 2015 г.



На партито след връчването на „Оскар“-ите през 2015 г. Рита Ора реши да засенчи триумфиращите. Певицата се появи в макси рокля, голяма част от която обаче беше прозрачна. Впечатлението, което направи, беше безупречно. Но, като се има предвид, че това се случи през февруари, не можем да не попитаме: „Не ти ли беше топло, красавице?“

Ирина Шейк, Vanity Fair Oscar Party, 2015 г.



Чорапогащник и рокля – две в едно. Мечтата на всяка жена! Освен това тоалетът много прилича на полуроклята на Рита Ора, която също присъстваше на това събитие. Интересно, дали двете са се срещнали?

Бионсе, Met Gala, 2015 г.



Много прозрачна материя, капчица кристали на стратегически важните места, харизма и готово – идеалният тоалет за Бионсе е готов. Разбира се, ако ти не си Бионсе, и нямаш такава смелост, изобщо не се опитвай да копираш тоалета. Дори ако става въпрос за Givenchy Couture. Между другото това не беше единствената разголена рокля през тази вечер7 компания на певицата правеха Джей Ло и Ким Кардашиян. Но тоалетът на Бионсе ни е фаворит.

Рита Ора, ревю на Atelier Versace SS16, 2016 г.
„Забравете за роклята на Лиз Хърли, Рита Ора е новият ни кумир“ - примерно по този начин се отзова пресата на появата на звездата на котюрното шоу на Донатела Версаче през януари 2016 г. Рита периодично втрещява публиката, но този оранжев шедьовър на Versace е висш пилотаж. Наболелият въпрос беше за бельото на звездата, което ни се струва естествено. Но нас ни вълнува въпросът как Рита е успявала да поседне?


Сиара, „Грами“ 2016 г.



Признаваме, че роклята на Alexandre Vauthier е гениално по своя замисъл: от една страна ние виждаме момиче в елегантна сребриста рокля, но само като се обърне, пред нас застава вече амазонка в еротично черно боди. Взривът идва, когато я погледнем отпред, защото остава впечатлението, че роклята не е довършена. Сиара по никакъв начин не я смути този факт. Звездата е в прекрасна форма, така че тя може да си позволи да си вземе наградата дори облечена в половин рокля.

Мадона, Met Gala 2016 г.



Струваше ни се, че след появата на певицата на шоуто на Jean Paul Gaultier през 1992 г., където се появи с тоалет, който подчертаваше пищната й гръд, няма какво повече да не изненада. Но Мадж, че съвършенството няма граници. Тоалетът, който Мадона демонстрира на MET Gala 2016, беше своеобразен протест срещу предразсъдъците за възрастта на жената. Повечето хора не разбраха идеята, а певицата трябваше да изслуша немалко коментари за това, че понякога просто трява да се приемеш такава, каквато си, и да не се опитваш да доказваш на другите, че си някого другиго! Да, Мадона е в перфектна форма, но защо й трябваше да демонстрира този факт, облечена в конструкция от органза и медицински бинтове? Ужасно неудобно!

Даян Крюгер, Vanity Fair Oscar Party, 2016 г.



Обективно погледнато – и момичето, и тоалета на ливанския дизайнер Reem Acra са прекрасни. Това е точно този случай, в който разголената рокля не е скандална, а е комплимент към хубавото тяло но притежателката й. Диане Крюгер неслучайно я признаха за една от най-красиво облечените на събитието, благодарение на умело разположените рисунки по цялата рокля и ресните. Роклята дори не изглежда прозрачна. Единственото, което не й харесваме, че с нея е трудно да се направи и крачка.

Бела Хадид в Кан, 2016 г.



Нов век – нова класика. Тази червена рокля от Alexandre Vauthier Couture има всички шансове да стане поредния еталон на „откровеността“, надминавайки „красотите“ на Versace от 1994 г. 20-годишната Бела Хадид отиде да покорява Кан, облечена именно в този скъп и секси модел. Е, как по друг начин да привлечеш вниманието върху себе си, когато до теб по Червения килим минава Ванеса Паради или бременната Блейк Лайвли? На практика Бела успя да повтори успеха на Иги Азалия през 2014 г. Роклята, с която младата Хадид позира пред гостите и фотографите, не беше предназначена за ходене и осоно – з аизкачване на стълби.

 

More from View Sofia

More