Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 9 STEFANEL

Разпятие в розово: За Първата дама на България и за Радев

От вчера, 13 ноември, си имаме нов президент...

All About Life преди 7 години

От вчера, 13 ноември, си имаме нов президент. Неговото име е Румен Радев - кандидат, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП. Генерал от ВВС, г-н Радев просто отвя конкуренцията на балотажа с 60% подкрепа сред гласувалите. За новия президент ще си направим отделен разговор, сега, съвсем на прима виста, сигурно защото сме жени, ни интересува дамското представителство на държавата, считано от 22 януари насетне, когато новият ни президент официално ще встъпи в длъжност. И дамата до него ще влезе в протоколните регистри. У нас и по света.   

За Първата дама - Десислава, се знае малко, или поне малко извън рамките на ВВС, където госпожа Генчева е счетоводител и ПР едновременно. Ще оставим настрана конфликта на интереси в армията, където е кофти двама в редиците, и по-конкретно началник и подчинен да са в интимна връзка, защото не това е тема на този материал. Тема обаче е как изглежда, какво излъчва и внушава Първата жена в държавата, и доколко няма да ни е срам от дамското представителство на нацията в Президентството в следващите 5 години.

Десислава Генчева, която доскоро е шеф на пресцентъра на Военновъздушните сили, назначена лично от съпруга си, който тогава не й е съпруг, тъй като бракът между двамата датира от след обявяването на Радев за кандидат-президент, влиза в обувките на съпругата на Президента Плевнелиев - Юлияна. Казваме го чисто протоколно, защото всички знаем, че госпожа Плевнелиева, принципно и съвършено ясно заявено от първия миг на избора на съпруга й преди пет години, показа, че няма намерение и не съзира необходимост да се намесва в административния живот на страната, имайки свой. Абсолютно разбираемо и уважително предвид времето, в което живеем - свободно, разтоварено от предразсъдъци и догми, толерантно и уважително към личния избор. В резултат - запазване неприкосновеността на личния свят, и един чудесен, фино и ненатрапчиво непридружен отличен Президент в лицето на господин Плевнелиев.    

Съдейки обаче по снощната поява на госпожа Радева в пресцентъра на НДК, а и предвид нейни изказвания в последните седмици, смеем да мислим, че този път ще имаме ясно заявено и отстоявано партньорско присъствие до държавния ни глава. Признаваме си, че свикнахме с дискретността на предната първа двойка и сега ни е сложно да си представим като как България ще отиграе този протоколен ход. Особено имайки предвид какво се случи дотук с първите НИ дами. Част от тях вече не са сред нас, но тънката червена линия, която ги обединява е, че ужасно им личи, всеки път, в 100% от извадката, че са от България. Звучи като присъда и почти е, а не бива. Защото е кофти за имиджа ни. Но, дори и снощи, в едно от ТВ-предаванията се чу ужасната диагноза от колеги: "Ето я Първата ни дама... личи си, че е Първа дама от България."

Червени коси, къса и тясна пола, напращял торс и особено отвореното ципче са стилистични особености, които нямат нужда от коментар. Ние бихме казали така: ако не си готов за появата си, отложи я! Ще минат ден, два или пет, и ще се покажеш. Направи го, обаче, както трябва.

Между другото, екипът ни не можа да се сети за нито една Първа дама с червена коса в света към днешна дата.  Ама нито една. Помагайте, ако ви хрумне държавата/името... 

Освен стиловите пробойни в публичната първа поява на Първата, имаме бележки и относно агресивното увисване под ръка на генерала, както и прекомерното, някак като купено от сергия самочувствие на госпожа Радева, което не приляга на момента, защото моментът е в края на 2016-та година. В целия свят вече има начини демонстрациите на победа и радост от постигнатото да се правят по друг, по-обран, по-елегантен и по-недемонстративен начин. Като жени го казваме, освен като журналисти.
   
Иначе, понеже нещата, преди настоящия момент на случването си, имат минало, откъдето следва и бъдещето, припомняме, че преди връзката на генерал Радев с Деси да стане явна, новият президент на България има друга съпруга и две деца. Румен е женен за Гинка, за която знаем само, че е шеф на банков клон, а и виждаме, че е хубава и свежа млада жена.

Любопитно е, че за отбелязването на победата на съпруга си, 47-годишната бургазлийка Десислава дойде пременена в същия мастилено син костюм с пола над коленете и бял топ, с който се показа и в началото на септември, докато с половинката й са на посещение в Пловдив.



Пожелаваме на новоизбрания си Президент успех и мъдрост! Другото... се надяваме да се нареди. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.