Следва

Ето го и първия трейлър на "Красавицата и звяра"

Храм на киното: Киномания 2016

Да вярваме в киното и да се потопим в неговите невероятни вълшебства и въздействащи послания, докато ненаситно го „консумираме”...

Movies & TV преди 7 години

Да вярваме в киното и да се потопим в неговите невероятни вълшебства и въздействащи послания, докато ненаситно го „консумираме”, е страстното послание, отправено от младия и талантлив екип, грижещ се за всичко онова, което ни предстои да се случи в 30-ото издание на КИНОМАНИЯ. Също така, ако може, да „запушим устите” на телефоните си, да не шумолим с найлонови пликчета, да не отваряме кенчета с напитки и да не хрупаме пуканки, докато сме в киносалоните, а да се отдадем само и единствено на основната и основателната причина да сме там, а именно – да се оставим на Негово Величество Киното да ни говори!

Създателите на идеята за платформата „Киното говори" - Ева Христовова и Ия Петкова от PR-а и продуцентския център на НДК, Аля Цветкова, PR&Creative в Nu Boyana Film Studios, Марин Костов – Мъро, CreativeDirector в All Channels Communication Group, си поставят за цел да я превърнат в трибуна за среща с едни от най-обичаните и добре познати имена сред актьорите, режисьорите, операторите, кинокритиците и всички онези „вярващи", които превръщат киното в това, пред което се прекланяме днес – един своеобразен култ.

Първата от този род срещи се проведе в петък в т.нар. Храм на Киното, построен специално за целта пред Билетен център на НДК. "Има нещо магическо в това да споделяш един филм с всички останали хора в киносалона – да се смеете заедно, да притаявате дъх, да не криете сълзите. Вярвам, че идолопоклонниците отиват в салона именно заради тези моменти на емоция, удоволствие, споделянето на мига. Точно затова, в рамките на творческата идея и комуникационна стратегия на КИНОМАНИЯ 2016, ние призоваваме: „Вярвай в киното", коментира Ия Петкова и добави: „Не на последно място обаче посланието „Вярвай в киното" има за цел да върне вярата не само към световното кино, но и към българското, тъй като сме убедени, че то заслужава специално внимание". Всеки може да посети святото място между 11 и 19 ч. всеки ден, до 17-и ноември, четвъртък, когато е и официалното откриване на Киномания в Зала 1 на НДК с българо-гръцката продукция „Слава”, по сценарий на Кристина Грозева, Петър Вълчанов и Дечо Таралежков и оператор Крум Родригес.





От петъчното рандеву става ясно как отдадените на хобито и любовта си към киното икономист - Любомир Печев от Nu Boyana Film Studios (режисьор на промоционалните клипове на КИНОМАНИЯ 2016) и спортист - продуцентът Александър Кенанов (компания Boyana 2 You), успяват да реализират детските си мечти. Защото са страхотни, готини, млади, талантливи, обичащи онова, което правят и вярващи в киното, защото живеят заради него! Те са живото доказателство, че невъзможни неща няма и който иска – може!

Билетите за КИНОМАНИЯ вече са в продажба и могат да бъдат закупени на касите на НДК и в мрежата на Тикетпортал, както и на касите на кината от програмата на фестивала. Тазгодишното издание ще отбележи своя 30-годишен юбилей с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика. В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни филми от световното кино, излезли през последните две години, които досега не са показвани в България. Ще можете също да видите „Последно танго в Париж”, „Малкият Буда”, „Чай в пустинята”, „Открадната красота”, „Конформистът”, „Елвис и Диксън”, „Майлс Дейвис: Miles ahead”, както и още десетки заглавия на превъзходни ленти. По традиция всяка година се представят наградените ленти от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и др. Събитието е част от Културния календар на Столична община.

More Movies & TV