Следва

Доматена супа с НЕОЧАКВАНО ДОБРИ крутони

Нямам цикъл от 3 месеца. Какво да правя?

Д-р Петра Семерджиева е акушер-гинеколог и инвитро специалист. Завършва Медицинския университет в София и през 2010 г. придобива...

Health преди 7 години

Д-р Петра Семерджиева е акушер-гинеколог и инвитро специалист. Завършва Медицинския университет в София и през 2010 г. придобива специалност по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина. И както бяхме обещали тя ще отговаря на  вашите въпроси, посредством нас в рубриката ни "Питай ме, питай ме".

Ето и първият въпрос, който подбрахме от нашия мейл адрес [email protected], и където очакваме още от вашите запитвания: 

Здравейте, аз съм на 22 години, занимавам се с фитнес, имам забързано и активно ежедневие, работя и уча допълнително, което доста се отразява на психиката и съответно тялото ми. Спазвам хранителни режими, но в последно време свалих повече килограми от необходимото, висока съм 173 см и тежа около 54 кг. За съжаление това се отрази на месечният ми цикъл и 3-ти месец просто го няма. Пия Витекс по 3 пъти на ден, бирена мая,чай от бял равнец, калмацин с вит. Д вече доста време, но няма никакъв ефект за момента. Бих искала да попитам как да се справя с този проблем докато намеря достатъчно време, за да посетя лекар. Благодаря предварително! Пита Теодора Илиева

Ето и отговора на д-р Семерджиева:

Рязкото намаляване на телесна маса често води със себе си и проблеми с менструалния цикъл - за да сме сигурни, че това е причината, препоръчвам да посетите първо гинеколог, който да Ви прегледа, понеже причината може и да е друга. След това е необходимо да се изследват полови хормони и в зависимост от резултатите ще бъдете посъветвана какво да правите. Моля, първо намерете време за лекар и не се лекувайте сама или с интернет.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.