Следва

Подвластни сте на промените на времето? Ето как да се предпазите от настинка

Доматена супа с НЕОЧАКВАНО ДОБРИ крутони

Доматена супа с НЕОЧАКВАНО ДОБРИ крутони

Food преди 7 години

Тази супа е вкусна, лесна за приготвяне и много засищаща. А добавката от крутони, колкото и изненадващо да звучи, е от тост с кашкавал… ммм, разтопен кашкавал между две филийки хляб.

Продуктите:
3 с.л. зехтин или друга мазнина за готвене
2 глави лук, нарязан на ситно
3 скилидки настърган чесън
4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон
800 мл. млени домати
1 голяма щипка шафран
1 с.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1/2 ч.ч. паста орзо
1/2 ч.ч. сметана за готвене с висока масленост
босилек или магданоз по желание за гарниране

За крутоните:
4 филии хляб
2 с.л. меко масло
4 резена кашкавал или сирене чедър

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган или тенджера загрейте мазнината на средна температура. Сложете лука, като разбърквате от време на време за около 15 минути или докато стане златист. След това добавете чесъна и гответе още 1 минута. Налейте бульона, доматите, шафрана, солта и черния пипер и изчакайте да заври, след което намалете температурата и оставете леко да къкри за 15 минути.

Междувременно сложете по-малка тенджера с подсолена вода да заври и сварете орзото за 7 минути. Когато е готово, отцедете го от водата и го добавете към супата. Добавете и сметаната и оставете отново на котлона още 10 минути, като разбърквате от време на време.

За да приготвите крутоните, загрейте един тиган на средна температура. Намажете филиите хляб от едната страна с масло и сложете по две парчета кашкавал между две филии (от ненамазаната страна). Сложете ги в тигана и гответе по няколко минути от страна, докато хлябът стане златист, а кашкавалът се разтопи. Извадете ги на дъска за рязане и ги оставете да се охладят за около 1 минута, след това ги нарежете на малки кубчета.

Сервирайте супата топла, гарнирана с крутоните и наситнен магданоз или босилек.

More Food