Следва

Alana Hadid X Lou & Grey

Fashion Battle: Викторианско срещу 90-тарско

Роклята на жената е нещо като нейния парфюм,..

Shopping преди 7 години

Роклята на жената е нещо като нейния парфюм, индивидуална визитка, подпис, сигнатура на класа и женственост, каквато се полага само на нас, дамите. Трендовете на сезона връщат роклята във Викторианската епоха или я правят пънк-рок изкушение.

А ние тук, в една типично дамска редакция спорим, дали класическият силует Е или НЕ Е за предпочитане.

Оттук и поредният фешън "двубой", в който се впускаме. Темата: НЕКА ДА Е РОКЛЯ!

Александра



Меко, нежко, топло – КАДИФЕ!

Моят абсолютен hit maker за студения сезон е кадифеният плат. Обожавам го! Нося го като панталон, пола, сако, топ, рокля, с една дума – всичко! Той облагородява силуета на дрехата и освен това търпи всевъзможни кройки. Топ 3 цвята, в които си обещах да се поглезя с придобивка тази есен са – индиго, бургунди и вездесъщото черно. Засега се спирам на червеното, именно под формата на рокля до коляното с етикет на Lorenzo Serafini, която си поръчвам оттук.



Викторианското излъчване ласкае естета в мен – с елегантна черна панделка на врата, дантелена предна част и повдигнато рамо. Акцентът, който прави ТАЗИ рокля шедьовър е перленият колан, а маншета на ръкава е удължен с надиплена дантела. Как се устоява на това?
Миглена

Класически силует в черно!



Всеки път, когато избирам вечерна рокля, погледът ми автоматично прибягва до черния цвят и класическите кройки, които дават една допълнителна доза женственост на силуета. Баналната фраза, че роклята е най-женската дреха е изконна истина и, ако не на глас, то поне наум си я повтарям, избирайки вечерен тоалет.

За всеки случай, за да не залитна пак по някой панталон и риза.

Тази толкова семпла и изчистена красавица на Alexander Wang е моята представа за стил и женственост в едно. Гол гръб, тънки презрамки и слим силует, какво повече може да поиска една жена от перфектната рокля.



 

Анкета

Викторианско срещу 90-тарско, кое избираш?

More Shopping