Следва

Джиджи ОПЛЮ бившата на гаджето си Зейн

Истории от живота: Джими Фалън – водещият, когото Доналд Тръмп ще запомни

Клишето „звезда дава интервю на диван“ е мъртво. Да живее Джими Фалън...

 

Други преди 7 години

Клишето „звезда дава интервю на диван“ е мъртво. Да живее Джими Фалън!

Доналд Тръмп със сигурност ще запомни това свое гостуване. Със сигурност и самият Джими Фалън след години ще се хвали на внуците си, че е бил единственият водещ, разрошил в ефир перчема на 45-ия президент на САЩ. Ще им разказва и за други свои подвизи – като например, че е дишал хелий с Морган Фрийман. Че изсипва цяла кана с вода върху главата на Джейсън Стейтъм. Че е размазвал боички върху лицето на Дрю Баримор. Че е удрял Джулия Робъртс с плажна топка в главата, а след това на забавен каданс е показвал разкривената й физиономия. Че е играл руска рулетка с яйца с Том Круз, заради което последният е удрял сурови яйца в главата си. И всичко това пред очите на милиони зрители. Джими Фалън – човекът, за когото най-трудната роля е тази на възрастен, и безспорното доказателство, че рейтингите обичат лудите. Клишето „звезда дава интервю на диван“ е мъртво. Да живее Джими Фалън!

„Ти, мръсен плъх“

„Ти, мръсен плъх“ – това са едни от първите думи, които Джими Фалън произнася, когато е само на 2 години. Казвал ги с цялата артистичност на 2-годишно дете, след което избухвал в смях. Култовата реплика на Джеймс Кагни от филма „Такси“ (1932) – “You dirty rat”, била първата имитация на бъдещия водещ. Според самия него и до днес тя си остава най-добрата.

„Семейството ми обичаше, когато имитирах известни личности, които те познават. Затова никога не спирах да го правя“,
спомня си той.
На 8 години удря с юмрук замразено парче говеждо месо и говори като Силвестър Сталоун. Тази сцена се разиграва винаги, когато Джими гледа филма „Роки“. Още преди филмът да е приключил, той вече е боксьорът, който налага замразено месо.



Американският водещ израства в голямо ирландско семейство. В дома им постоянно се събират роднини и приятели, като човекът, който най-често грабвал микрофона, пеел и танцувал, бил именно малкият Джими. „Според някои, съм имал доста странно детство за комик – бях обичано и щастливо дете“, разказва актьорът. „Учителката в детската градина пишеше в картона ми, че съм се усмихвал прекалено много. Това лошо нещо ли е?“
Не е за вярване, че същото това усмихнато и артистично дете искало да служи на Бог. Като малък Фалън посещава католическо основно училище и редовно помага на свещеника по време на църковните служби. Именно това го вдъхновява да стане свещеник. Желание, което не продължава дълго, тъй като бързо бива изместено от актьорските му амбиции и манията по комедийното шоу „На живо в събота вечер“ /Saturday Night Live/.

„Всеки път, когато имах рожден ден, преди да духна свещите, си пожелавах да бъда част от това шоу. Всеки път, когато хвърлях монета във фонтан, си пожелавах да бъда в „На живо в събота вечер“. Ако видех падаща звезда, си пожелавах същото. Понякога си казвах: „Ако не вляза в шоуто преди 25 години, ще се самоубия“. Знам, че звучи налудничаво, но тогава нямах други планове. Нямах приятели, нямах жена до себе си. Имах единствено кариерата си.“, спомня си Фалън.

Като тийнейджър той наистина се пристрастява към това шоу. Заедно със сестра си разиграват всички скечове, които гледат. Докато е в колежа, всяка седмица организира събитие по повод епизодите му. „На живо в събота вечер“ се превръща в наркотика, без който Фалън не може.

Трол куклата

„Когато бях в гимназията, някой ми даде трол кукла. Сещате се – онези смешни кукли с огромни ярки коси. Оказа се перфектна за стендъп представленията ми“. Цветната рошава играчка върши чудесна работа за превъплъщенията му... до момента, в който се явява с нея на прослушване за така мечтаното „На живо в събота вечер“. Лош късмет, лоша кукла или просто лошо представяне, но Джими Фалън не е одобрен. Година по-късно от шоуто му се обаждат отново. Канят го на прослушване с едно единствено условие: „Не носи трол куклата. Вече сме я виждали“. Резултатът – момчето от Канада най-накрая сбъдва съкровената си детска мечта.

Вратите започват да се отварят пред Джими Фалън. Той е ко-водещ на видео музикалните награди на MTV в две поредни години. Записва първия си комедиен албум – The Bathroom Wall, който получава номинация Грами за най-добър комедиен албум. Изявява се като модел за Келвин Клайн, а през 2002 г. е обявен за един от 50-те най-красиви хора според сп. People – признание, което самият той намира за смущаващо. 



Черният период

След като се утвърждава като комик, певец и обещаващ шоумен, Фалън поема към следващия си пробив – киното. Той сключва договор с 20th Century Fox за главната роля във филма „Такси“ – римейк на френската класика, като буквално се разкъсва между снимките на филма в Лос Анджелис и вечерното шоу в Ню Йорк. Това обтяга отношенията му с „На живо в събота вечер“ и с края на шестия сезон приключва и участието на Фалън в шоуто, за което мечтаел от дете. Големите очаквания към кино дебюта му в „Такси“ обаче ни най-малко подсказват за предстоящото фиаско. Представянето му е подложено на унищожителни критики от публиката и гилдията. Това е първият сериозен провал на Фалън, който за съжаление, няма да бъде единствен. Втората му главна роля – в „Момиче за един сезон“ с Дрю Баримор, не се приема по-различно. Критиките не са чак толкова крайни, но резултатите в бокс офисите са меко казано, посредствени. След двете кино поражения Фалън официално навлиза в своя черен период. Проваля се и с първия си авторски сценарий. Започва да пие повече от обикновено, попада в омагьосан кръг от грешни ходове и се връща в Ню Йорк, където прекарва няколко години в „безцелно съществуване“. Киното може да бъде щедро към едни и безпощадно към други. Фалън определено е от вторите.

Отново в играта

„Обичахте го в „На живо в събота вечер“. Мразехте го във филмите му! Сега вече сте раздвоени“. Точно това гласи рекламата, с която Фалън бива обявен за наследник на Конан О`Брайън и неговото „Късно вечер“. Изборът му за водещ определено се възприема с недоверие – както от продуцентите в NBC, така и от публиката, която още помни посредствените му роли. И провалилите се обаче имат право на втори шанс. В продължение на 8 месеца той обикаля комедийните клубове, за да се подготви за ролята си на вечерен водещ и предизвикателството 50 минути жив ефир. „Късно вечер“ е мястото където Фалън най-накрая намира печелившата формула за успеха – музика, танци, игри, имитации, интеракция с интернет и социалните медии и най-важното – абсолютно невъзмутимият хумор. Шоуто се превръща в истинско музикално-хумористично кабаре. Забавните изпълнения, вайръл ефектът, който предизвикват всички негови пародии, милионите лайквания и шервания, които епизодите генерират в социалните мрежи... Фалън не просто е различен от всеки друг водещ. Той вече е абсолютна сензация.

„Ако можеш да разсмееш един човек, си намерил причина да живееш. Ако разсмееш повече от един човек, можеш да вдигнеш купон. Ако си достатъчно голям късметлия и го превърнеш в практика, тогава трябва да направиш кариера“.

След 4 години в „Късно вечер“ Фалън прави следващата сериозна крачка в своята кариера – сяда на стола на Джей Лено в “The Tonight Show”. Той става шестият постоянен водещ на шоуто, като първият епизод с него привлича над 11 милиона зрителя.


Дрю Баримор го запознава с жена му

Може да звучи захаросано, но именно по време на снимките на филма „Момиче за един сезон“, Фалън среща своето момиче за цял живот – продуцентката Нанси Ювонен. Тя е съосновател и партньор на Дрю Баримор в продуцентската къща Flower Films и именно Баримор е човекът, който ги запознава. Преди да стане продуцент Нанси има интересна професионална биография – работила е в ранчо в Уаоминг, била е частна стюардеса и е асистирала на актьор, посветил се да помага на бездомните хора. Тя е по-възрастна от Фалън с 6 години, но и за двамата това е просто цифра. Той й предлага брак в семейната й къща – където е сниман филмът „На златното езеро“ – а сватбата им е на Карибските острови.

Жълтата преса обаче не подминава звездната двойка. През лятото на миналата година таблоидите упорито твърдяха, че двамата ще се развеждат. Според слуховете, причината за раздялата им се корени в проблемите на Фалън с алкохола, заради които дори NBC обмисляли да се разделят с него. Досега обаче нито едно от тези твърдения не се оказва вярно.

Битката с безплодието

„Всяка двойка, преминала през това, знае колко е ужасно“, това споделя Фалън в свое телевизионно интервю по повод битката с безплодието. Двамата с Ювонен преминават през пет кошмарни години на неуспешни опити и безрезултатни лечения. Битката с безплодието изглежда загубена, когато двамата решават да опитат със сурогатство. През 2013 г. се ражда първата им дъщеря от сурогатна майка – Уини Роуз, а две години по-късно и Франсис Коу, отново чрез сурогатство. Родителите им успяват да запазят появата им в тайна. Преди раждането на Уини и Франсис никой не знае, че двамата очакват бебе. Дори семействата и приятелите им. „Преди сме казвали, но нещата никога не се получаваха. Беше много трудно за всички ни“, така Фалън обяснява решението на него и съпругата му да пазят дъщерите си в тайна.

„В началото си мислех, че никога няма да бъда като онези дразнещи татковци, които постоянно показват снимки на децата си. Но в момента, в който Уини се роди, вече показвах снимки от телефона си на таксиметровите шофьори.“
Фалън признава, че никога не е предполагал, че може да бъде толкова щастлив и че бащинството може да бъде толкова забавно. „И най-твърдите мъже се размекват, когато им се родят дъщери. Ние, бащите, моментално се влюбваме в своите момичета и им позволяваме всичко“.

Критиката

Заради странните му, понякога дори безумни изпълнения, Фалън често е подценяван като телевизионен водещ. За някои поведението му в ефир не е журналистика, а циркаджийски номера. Негативното отношение се засилва още повече след интервюто му с Доналд Тръмп. То отприщва вълна от критика. Наречено е дори „недоразумение“. Фалън открито е обвиняван, че се е държал прекалено приятелски и дори угоднически. В своя защита той задава риторичния въпрос „Гледали ли сте моето шоу? Аз не правя публицистика и никога не съм настъпателен към своите гости“.

Каквото и да казват критиците обаче, цифрите говорят друго. Моменти от шоуто събират милиони гледания и споделяния в интернет. Така желаната младежка аудитория гледа Фалън. И как не? Кой не би гледал как Том Круз чупи сурови яйца в главата си, а след това умира от смях. Именно това е и едно от безспорните предимства на шоуто. В тези откровени щуротии звездите изглежда да са много повече себе си, отколкото в калъпа на заучените интервюта, където отдавна са в зоната си на комфорт.

И макар по нищо да не личи, Фалън признава, че в шоуто той е възрастният. „Аз съм водещият. Моята работа е да съм сигурен, че гостите ми си прекарват добре. Това е като да правиш купон вкъщи. Трябва да си сигурен, че има достатъчно за ядене и за пиене, че музиката е хубава, че всички са щастливи. Аз също мога да се забавлявам, но преди всичко, трябва да съм сигурен, че всички останали са добре. Това ми позволява да се преструвам на възрастен поне за един час на ден. Което е много готино“.

 

More Други