Следва

My Style: Елена Калпакчиева или просто Dell

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. #12 Mettasense Yoga&Relax

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е ...

All About Life преди 7 години

Тя е голяма, шумна, предлага ни всичко, но понякога е неудобна и труднодостъпна.
Той е неустоим, чаровен, удобен, изключително приятен за каране, кокетен, тих.

Тя е София. Градът, който обитаваме, обичаме и твърдим, че познаваме.
Представяме ти я в 33 важни точки в 33 пълни с удоволствие материала в една поредица, разказваща за градските пътешествия на една модна редакция до любимите места в града.

Той е прекрасният малък и пъргав градски автомобил, елегантен, индивидуален и пленителен, верен другар в разходката ни до най-софийските места в пътешествие, изпълнено с радост от живота, емоция и френско очарование. Пленяващ със своя чувствен червен цвят, той омагьосва и печели от пръв поглед. Защо, как, къде и с кого - в следващите 33 приказни и много софийски разказа.


На първата ни среща Той ни отведе до приказната Фабрика Дъга, после заедно стигнахме до Park Bar, насладихме се на чаша кубински ром в Casa de Cuba, хапнахме ливански специалитети в Библос, играхме табла сред кулинарни изкушения в Tabla, пихме неповторимо кафе в Kafe Mania, бяхме на космическо пътешествие в Космос, радвахме се на истинско суши в The Sushi Bar, бяхме на шопинг в STEFANEL, отбихме се в приятното Salted Cafe Sofia, дегустирахме жестоко уиски в бар Caldo, а днес релаксираме в: 

Mettasense Yoga&Relax

Мястото…  Mettasense Yoga&Relax не е поредното йога и релакс студио, а цяло изживяване. В превод от Пали, metta значи приятелство, обич, добронамеренст, отзивчивост, разбиране. Всичко това ще намерите тук и ще се докоснете до усещания, от които не сте и подозирали, че тялото и духът винаги са имали нужда. Студиото се намира на бул. "България" 98, в комуникационен район, недалеч от центъра и същевременно с това близо до Витоша.





Съществува тук от... завидните шест години, отваря врати на 11 февруари 2010 г. и вече е успял да се утвърди като един от най-добрите йога центрове в София.



Създава го... Борислава Йотова, която въпреки че живее далеч от България, успява успешно да управлява и развива Mettasense Yoga&Relax благодарение на страстта и отдадеността й към всичко, с което се захване. Освен, че е много слънчев и харизматичен човек, тя се е посветила изцяло на студиото, и както се шегува нейният екип - то е нейното трето дете.




 
Екипът... е малък и сплотен, включва двама масажисти и десетина инструктори, които отговарят и преподават различните стилове йога, а тук те са наистина много. Йога инструктурите притежават широк спектър от опит и знания за йога традициите и практиката и с усмивка споделят с всеки древните традиции на йогата и нейните приложения. Йога класовете включват: Йога за начинаещи, Йога за бременни, Йога за деца, Индивидуална йога, Ащанга йога, Виняса флоу, Класическа (Hatha) йога, Йога за всеки, Хот йога. Интересното при Хот йогата е,че се практикува на 37-38 градуса в залата, с 50% контролирана влажност. Характерно е,че се доближава най-много до условията на йога в Индия и това е една чудесна подготовка, ако сте се запътили натам.


 
Хората, които често го посещават... са на различни възрасти, с различни професии и интереси, водени от едно и също желание - да подобрят качеството на живота си, да придадат точно толкова "добро усещане" в ежедневието, колкото им е необходимо, за да се чувстват жизнени, уравновесени и щастливи.



Атмосферата, която пленява... първото нещо, което веднага те грабва, е меката и топла светлина, която струи от френските прозорци, а пък градината в непосредствена близост напомня за смяната на сезоните (различни цветя сменят цветовете си по различно време). Mettasense Yoga&Relax e стилно пространство, в което преобладава белия цвят и светлото дърво. Естествените материи и меките тонове отпускат сетивата и носят топлина и уют.



Какво да не пропуснем да опитаме... "трилогията" масаж, сауна и йога. Фенове сме и на инфраред сауната, която за разлика от шведската загрява тялото отвътре навън.



И още 3 причини да го обичаме... 3-те зали, кръстени на елементите Земя, Огън и Вода. Всяка от тях много различна от останалите, но силно заредена с енергия. Цялото оборудване е в синхрон с цветовете на съответната зала, от възглавничката до кубчетата и всеки един детайл е на точното си място, за да се постигне съвършената хармония. Очаровани сме и от Зала Релакс - там често за провеждат различни събития и workshop-ове, като например работилница за домашна козметика, в която учат дамите как да си направят собствен крем на база на кожата им, ароматите, които харесват и т.н. Няма как да не минете и през еко бутика, където има разнообразие от облекла и аксесоари с висока ефективност и впечатляващ естетичен дизайн. Те са внимателно подбрани от екологични и дружелюбни към Земята материали.





 

В обиколката ни наш верен спътник е новото Renault CLIO



Казва се Renault CLIO - новият петместен модел на френската марка, с удивително нетрадиционен дизайн, поддаващ на всякакви персонализации с изчистените линии на покрива, кокетните огледала за обратно виждане, външните декоративни елементи.

Градът го обича... заради доброто поведение на пътя, новият преден full-LED светлинен подпис и изключително лесното маневриране, което осигурява по-голяма безопасност и комфорт при пътуването. А и е много важно за нашите фини дамски ръце!

Всички го харесват… и има защо! Освен, че е неустоимо чаровно, новото Renault CLIO има безупречно поведение на пътя, печели с модерен и отличителен стил, в който всеки детайл е от значение. И още: можем да персонализираме седалките, инструменталния панел, обкова на аераторите и на скоростния лост.

Причините да го харесваме… освен разбиващо симпатичния външен вид, Renault CLIO ни носи несравнимото изживяване от слушането на звук Bose, който трансформира кабината в истинска концертна зала, възпроизвеждайки автентична, чиста и реалистична музика, достойна за изпълнение на живо.

Благодарение на въвеждането на двигателя 1.5 dCi 110 и 6-степенна автоматична скоростна кутия за двигателя TCe 120, новото CLIO сега предлага най-широкообхватната двигателна гама. Освен това, паркирането никога не е било толкова лесно. Системата Easy Park Assist определя траекторията в зависимост от пространството и конфигурацията на мястото за паркиране, предавайки контрола върху волана и превръщайки паркирането в детска игра.

Избираме той да ни придружава до любимата точка в града, защото… е готино, приятно, сигурно и елегантно всичко, което правиш с него.



Обичаме да се връщаме отново и отново тук с автомобила, който обича София точно колкото нас, а именно - новото Renault CLIO, едно скъпоценно градско бижу за заслужили.


Следва точка номер 13, очаквай ни, удобно настанен...

 

ОТ ПОРЕДИЦАТА:

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 1 Фабрика Дъга

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 2 Park Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 3 Casa de Cuba

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 4 Библос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 5 Tabla

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 6 Kafe Mania

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 7 Космос

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 8 The Sushi Bar

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 9 STEFANEL

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 10 Salted Cafe Sofia

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 11 Caldo

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 4 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 3 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 3 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.