Следва

Животът е прекрасен!

My Style: Елена Калпакчиева или просто Dell

Във визитната й картичка фигурира опит от седем години в различни медийни среди...

All About Life преди 7 години

Във визитната й картичка фигурира опит от седем години в различни медийни среди, започва да учи журналистика с мечтата да пише да пише за политика, не минава много време и дава преднина на една друга голяма страст - модата.

Пренасочва се в тази посока, учи стайлинг в Лондон, но казва, че медийния бекграунд не я напуска с каквото и да се занимава. Вълнуват я съвременни социални и глобални проблеми, изумително интересен събеседник е, а напоследък името й се появява покрай българската марка Other Theory. А от скоро, заедно с Елена Дончева правят в Cosmos Coworking Space поредица събития BASIC EVENTS, а темата всеки път ще е различна.

На сутрешно кафе, с малко мляко и без захар, споделя за какво си е мечтала, какво е осъществила и накъде я води търсенето й.



V. S. Здравей Елена, представи ни се.
Е: Аз съм Елена, по-близките ми хора ме наричат Dell, на 25 години съм.

V. S. Кое е първото нещо, с което си се занимавала?
Е: Първия ми стаж, първата ми работа беше във вестник Труд, бях на 18 години.

V.S. Има ли почва журналистиката, такава каквато е а теория?
Е: Тази й чиста форма, в която се предполага да търсиш, да се заравяш надълбокото не. Аз се отказах от нея, защото я няма. Или я има, но на мен не ми се случи и това ме разочарова някак от медиите в тази им форма.

V. S. Къде се срещна с журналистиката за първи път наистина?
Е: Започнах много рано да практикувам, това което учех и контакта с различни учреждения и министерства ми даде истинския бекграунд за това, в какво се състои журналистиката. Онова, на което те учат в университета и ти говорят за магнетофони и т.н. не ти е много от полза.

V. S. И накъде отиде след това?
Е: След като открих интереса си към модата и започнах да работя като моден редактор кандидатствах и в институт Marangoni в Лондон и учих стайлинг. Но бекграунда винаги е бил медиен. Каквото и да правя, то винаги е пречупено през формата на медиите.

V. S. С какво се занимаваш към настоящия момент?
Е: Правила съм много неща. Сега имам два проекта, които са изцяло интериорни. По тях работя в момента. Но те са свързани по-скоро с декорацията, не интериор в смисъла на проектантство. И разбира се, се занимавам с брандинга на българската марка Other Theory, както вече казах.



V. S. Модата или интериора?
Е: Мисля, че вървят ръка за ръка. Дори пред изминалата година мога да кажа спокойно, че интереса ми към интериора е толкова силен, колкото и към модата. Те вървят тотално ръка за ръка.

V. S.Какво е определящо за стила ти? 
Е: Страня от определени трендове. Вярвам, че човек трябва да си изгради нещо свое по отношение на външния си вид, някакъв signature. Може да е някакъв малък детайл, аз например, винаги нося очила.

V. S. Правила ли си резки завои в личния си стил?
Е: Да, промени се много рязко, според мен, 2012 година.



V. S. Кое те промени тогава?
Е: Връзката с бившия ми приятел, мисля е факторът. В положителен смисъл. Той ми повлия, тъй като е много голям естет и запали в мен мотивацията да преследвам мечтата си. Много е важно да има някой, който да ти каже да пробваш, да те подбутне.

V.S. От къде най-често пазаруваш?
Е: В момента нося главно дрехите на Other Theory. Пазарувам често от ZARA, Която много хора хейтват, но аз бих казала, че тя е едно естествено решение. Поръчвам си много неща от Ebay, напоследък. Обичам да пазарувам second hand, много.

V. S. Имаш ли любими брандове?
Е: Естествено COS, & Other Stories. Marco Polo и Massimo Dutti ми харесват също, те са изчистени и бизнес, но не само, някои basic неща от тях могат много добре да се напаснат.





V. S. А кои брандове никога не биха ти писнали?
Е: Бих носила само Celine и Acne Studios. И Comme des Garçons, разбира се. Мисля, че бих носила само тях без да ми омръзнат.

V. S. А чанти?
Е: Bogdanian Brothers е марката, на която искам да имам чанта. До края на годината съм си набелязала, че искам да се сдобия с една такава.

V. S. Коя дреха никога няма да спреш да си купуваш?
Е: Черни тренчове. Имам около 10, черни, изчистени.



V. S. Защо черното?
Е: Защото е естествения избор. Като сивото и бялото. То е тоталната липса на цвят.

V. S. А бялото?
Е: Бялото изисква една много специфична деликатност.

V. S. Има ли някой бранд, който си открила наскоро?
Е: Има един бранд, който напоследък ми прави впечатление :Style Mafia. Според мен те са independent, US бранд, който тепърва навлиза. Харесва ми техният прочит на модата. Public School ми харесват също много.





V. S. С тази прическа си от години, много си е твоя, би ли я сменила?
Е: Ами да, много си е моя. Бретон имам от вече десет години. И мисля,че няма да се откажа от него скоро. Имам една моя близка приятелка, която от скоро има подобна и сме като близначки.

V. S. Кой е твоя аромат?
Е: Както косата, така и парфюма е signature piece И с израстването си човек, сменя и аромата. Аз години наред ползвах на Coco Chanel - Mademoiselle и Noar Chanel, след това Le Jardin de Monsieur Li Hermes
Според мен парфюмът и интериорът, трябва да се развиват. Това по някакъв начин ни допълва. Имам една приятелка, която винаги комбинира два цвята червило. Точно толкова добра е и в това да комбинира два парфюма на два различни бранда. Има нещо хамелеонно в това.





V. S. Какво място заема гримът в личния ти стил?
Е: Все по-често започнах да харесвам лицето си без грим. Само с червило. А преди години беше точно обратното, отричах червилото, изглеждаше ми пошло. Но покривах лицето си с доста грим. А сега вече не е така. Не е ли с всички ни така, като пораснем, поглеждаме се сутрин в огледалото и се питаме дали е нужно да излеем цялото това количество грим върху лицето си за да се почувстваме добре.

V. S. Кое идва първо, външността или нещо друго?
Е: Перцепцията за един човек първо идва от външността, но по-нататък идва на едно по-сензитивно ниво, как този човек ти влияе, жестовете му, тембърът му, провокират ли те по някакъв начин. Аз имам познати, който сменяйки цвета на косата си, сменят и поведението си. Дори един малък фрагмент, може да промени целия ракурс на поведение на индивида.











 


 

More All About Life