Следва

В неделя е ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ на детската ЕВРОВИЗИЯ 2016

“Операция Ескобар” е в салоните от днес

„Операция Ескобар“ е лента, заснета по действителния случай на агент Мейзър...

Movies & TV преди 7 години

Истинската история на данъчния агент Роб Мейзър, който разбира, че за да стигне до наркотиците трябва да следва парите

„Операция Ескобар“ е лента, заснета по действителния случай на агент Мейзър, разбил картела Меделин отвътре. Федералният агент Робърт (Боб) Мейзър се инфилтрира дълбоко под прикритие в наркокартела на Пабло Ескобар, за да разкрие престъпна схема за пране на пари. Боб е федерален агент, но не в бюрото за разследвания, а към служба „Митници и данъци“. В ролята е Брайън Кранстън, носител на награда „Златен глобус“, две награди „Сатурн“ и шест награди „Еми“. Във филма, който Лента ще се разпространява в киносалоните у нас от 18 ноември, участват още Джон Легуизамо, Бенджамин Брат, Ейми Райън, Даян Кругер, Джоузеф Джилгън и други.

Продукцията е създадена по автобиографичната книга на Роб Мейзър, който понастоящем е собственик на детективска агенция, а сценарият е адаптиран от Елън Сю Браун. Режисьор на лентата е Брад Фърман.

Агент Мейзър успява да осъществи една от най-големите операции под прикритие на всички времена, внедрявайки се в картела Меделин, където остава близо 2 години. Една грешна стъпка, една дума, едно изречение може да му струват живота във всеки един момент.

Като агент под прикритие Мейзър разбира отрано, че за да хване тези типове тряба да следва парите, а не наркотиците. В резултат на работата му са заловени над 1500 тона кокаин и са наложени глоби и конфискации в размер на 600 млн. долара. Повдигнати са обвинения срещу 85 нарко барона и корумпирани банкери. Рухва и банката, през която са изпирани нарко парите. По операцията са работили над 2 000 души, но единственият, който пряко е общувал с хора в картела, е Мейзър.

Не пропускайте великолепната актьорска игра, бързия диалог и неочакваните обрати в „Операция Ескобар“ – в кината от 18 ноември.

 

More Movies & TV