Следва

Джинси Scotch&Soda

Мъже пролет 2009. Дизайнерски гледни точки

Всеки сезон тенденциите променят гардероба на модерните господа, като тази пролет аутфитите са все...

Fashion преди 14 години

Всеки сезон тенденциите променят гардероба на модерните господа, като тази пролет аутфитите са все по-изчистени, минималистични, с леко момчешка екстравагантност. Виж какво представят най-големите дизайнери и какви тенденции налагат.

GIORGIO ARMANI
На снимката горе

Една колекция, вдъхновена от модерната Индия, в която присъстват ярки смели цветове. Палитрата от ярки цветове е омекотена от нежни нюанси на същите тонове като естествените материи с лъскав ефект допринасят към усещането за модерен бохем.

VERSACE



Колекция, която се опитва да представи класиката по един нов начин като залага на класически look, който е интерпретиран спрямо модерния градски персонаж. Силно впечатление правят класическите кройки, които са разчупени посредством нежни тонове на синьото и оранжевото и въплъщават идеята за модерен мъж.

CALVIN KLEIN COLLECTION




Една колекция, която лесно може да бъде определена като американска. Смесицата от фини графични елементи и модерни контури представят новия американски мъж по друг начин и предлагат фин и изчистен градски look.

GIVENCHY BY RICCARDO TISCI




Мъжът Givenchy е точно каквато е и жената на марката. Момчетата, които Рикардо Тиши представя, са лоши, модерни, но същевременно романтично носталгични, диви и аристократични. Мъжът на Givenchy е онзи мъж, който не се притеснява от природата си и съчетава своята мъжественост с женствени елементи. Разбирай дантела, коприна и къси кожени панталони, съчетани с ризи с жабо и дантелени чорапи.

SALVATORE FERRAGAMO



Явно още една от големите италиански марки залага на Индия като инспирация. Главният дизайнер на марката – Massimiliano Giornetti обяснява, че основното му вдъхновение са екзотичните дестинации, неутралните, чисто природни тонове на пустинята и на Индия. Виждаме една семпла, но силно запомняща се колекция, която налага изчистен силует и линия.

LANVIN



Колекцията за пролет/лято 2009 на френската марка налага идеята за дрехи с послание и с идея за движение. Lucas Ossendrijver, главен дизайнер на мъжката линия, налага идеята за свобода при движението в костюмите и облеклата. Дори и елегантни, трябва да бъдем свободни.

HUGO BOSS



Една колекция, вдъхновена от униформите на класическите немски пансиони. Основна цел на марката е да наложи изчистен силует и класическа форма на дрехите като залага на нежни цветови гами и иновативни материи.

KRIS VAN ASSCHE




Крис ван Аш винаги е търсел комфорта в модата като никога не е прекалявал в натрупването на детайл. Тази колекция е посветена на морето и основната цел на дизайнера е да интерпретира костюма като облекло,  подходящо за плажа. Класическите елементи в мъжкия гардероб са променени и създават усещането за елегантност, но достатъчо олекотена, за да бъде подходяща за деня и улицата.

BOTTEGA VENETA




Колекция, която се опитва да докаже идеята, че всеки човек трябва да има собствено отношение към модата. Точно поради тази причина всеки look е представен с различен модел. В тази колекция главното, което търси дизайнера Tomas Maier, е свободата в облеклото и избора, като предлага една идея ретро свободни дрехи за модерните господа.

ALEXANDER McQUEEN



Една колекция, която обединява класиката и идеята за бъдещето. Дизайнерът съчетава класически мъжки елементи с разнообразни детайли в сребро, метал и пластмаса. Основното, което прави и най-силно впечатление, е използването на нови техники за багрене, чрез което се създава триизмерна визуална илюзия.

DSQUARED




Една колекция, чието вдъхновение си личи от далеч. Двамата канадци явно са били силно впечатлени от културата на 70-те, хип-хоп музиката и истинския гаменски стил. Силно впечатление прави и идеята за създаване на аутфит от няколко различни.

GUCCI




Това може би е колекцията със най-силно и уникално присъствие за сезона. Колекцията претворява идеята за екзотиката и модерния отворен мъж, който не се притеснява да се изразява чрез дрехите.

MISSONI




Струва ни се, че колекцията повече ще отива за зимата защото си представяме красивите пуловери в ярки цветове с хубава книга, бумтяща камина и чаша или две червено вино. И въпреки това семейство Мисони претворява идеята за модерния мъж от средиземноморието. Колекцията вдъхва идея за свеж уверен мъж, който е ярък не само с дрехите си, но и с присъствието си.

PAUL SMITH



Дори и да не знаеш, че тази колекция е на Paul Smith няма как да не предположиш, че е на английски дизайнер. Моделите говорят толкова много за английския стил на живот, за играта на крикет, рок музиката, Мик Джагър. Хареса ни драматичният вид, сухите обеми, отпуснатите рамене и панталоните с басти.

FENDI




Италианската марка залага на класическия традиционен стил и народните  мотиви в облеклото. Съчетание на етно елементи и модерни класически линии.

 

More Fashion