Следва

И-и-и щастливият притежател на 100 "Любими български рецепти" е ...

Бургер с швейцарско сирене, гъби и лук

Бургер с швейцарско сирене, гъби и лук

Food преди 7 години

Когато времето захладнее, всеки прекарва повече време вкъщи. А това означава, че имаме повече време да си приготвим нещо вкусно. И нека не се лъжем… кой не обича бургери? Е, не е необходимо да ходите в заведение за бързо хранене, като можете да си го приготвите и у дома, нали? Само трябва да се снабдите с продуктите, а ние ще ви кажем как…

Продуктите:
2 с.л. масло
100 гр. бели гъби, нарязани на тънко
2 скилидки наситнен чесън
1/2 глава бял лук, нарязан на тънко
450 гр. телешка кайма или смес
4 резена швейцарско сирене
4 питки
2 ч.л сос Уорчестър
2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
майонеза и доматен сос (по желание)

Начин на приготвяне:

В голям тиган разтопете маслото на средна температура и добавете нарязаните гъби, лука и 1 ч.л. сол. Разбърквайте от време на време и гответе до пълна готовност на гъбите. След това намалете температурата и добавете наситнения чесън. Продължете да бъркате, докато гъбите и лука добият златист цвят. Извадете ги в купа и я покрийте с фолио за свежо съхранение.

Смесете каймата със соса Уорчестър, половин ч.л. сол и половин ч.л. черен пипер в голяма купа и омесете. Оформете четири големи плоски кюфтета и ги овкусете с останалата сол и пипер. Загрейте грил тиган на средна температура и изпечете кюфтетата по 3-4 минути от страна. Поставете по едно парче швейцарско сирене на всяко кюфте и затворете с капак за още една минута, за да се разтопи сиренето.

Разделете питките на две и ги притоплете за кратко на тигана, разпределете бургерите и след това сложете от сместа с гъби и лук. Гарнирайте с майонеза или доматен сос по желание.

More Food