Тъмнорусото – най-желаният цвят този сезон

22-11-2016 Текст: View Sofia/Александрина Петрова Фотография: Blogs
Добави коментар

Ако сте си поставили за цел да боядисате косата си в най-модерния цвят за този сезон, няма да сбъркате, ако заложите на тъмнорусото.

Този естествено стоящ оттенък на косата предизвика истински бум. За него западните стилисти измислиха специален термин – bronde (от blonde и brown – рус и кестеняв).Цветът се приема за изключително универсален: той съчетава в себе си едновременно „сдържания”, „хладния” и „топлия” тон, хармонично пасва на различни цветове очи и тен на кожата.

Но да караме подред. Какво е това bronde? Според експертите този оттенък е нещо средно между русия и кестенявия цвят на косата. Сред привърженичките на модерния тренд бяха забелязани звезди от първа величина: Блейк Лайвли, Дженифър Лопес, Жизел Бюндхен, Лили Джеймс и много други.

За да се постигне желаният нюанс, могат да бъдат приложени различни способи. На природно русите може да е достатъчно само професионално тониране.Ако притежавате кестеняви коси, опитайте да боядисате част от косата си с техника балеаж. Кичурите ще придобият преливащ се светлозлатист цвят. Важно е косата да се боядиса максимум два-три тона по-светло от естествения цвят. По този начин ефектът ще е естествен – ключът към модния имидж на този сезон.

Каква е принципната разлика между bronde-нюанса и балеажа? Много е просто: балеаж – това е специална техника за боядисване, просто начин за променяне на цвета. Стилистите използват тази техника върху различни на цвят коси. А bronde, или тъмнорусото е определен нюанс, който се получава индивидуално, понякога с техниката, посочена по-горе, в зависимост от естествения ви цвят и състоянието на косата (дали е боядисвана, обезцветявана и т. н. ).

Специалистите често прибягват до следния трик: тонират кичурите отпред в по-светли тонове, за да смекчат чертите на лицето. Това е актуално и в случая с тъмнорусото. Ако този подход не ви допада, помолете фризьора си да направи акцента по дължината на косата.

Плюсът на подобно боядисване е в това, че не трябва често да подновявате цвета си. За жените с крехки и тънки коси това е истинско спасение, тъй като могат да посетят фризьора повторно чак след няколко месеца.

Важно: Не забравяйте, независимо от факта, че боядисването в тъмнорусия нюанс не е твърде травматично за косата и не се нуждае от често освежаване, е по-добре цветът да се поддържа със специални линии за боядисване, и най-добре да се придържате към една и съща марка.

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

Идва лятото! Как да предпазим косата си от слънцето и други фактори?

25-05-2017

Въпрос:

Летните отпуски вече са планирани и едно от най-важните неща, които касаят нас, жените, е как да запазим косата здрава, излагайки я на силното слънце. 

Отговор:

Косата също има нужда от специална защитна грижа, ако не искаме да се озовем със суха като слама, турдна за разресване, късаща се коса без блясък. Именно затова, Rene Furterer разработи експертна слънцезащитна грижа за коса.. Прочети...

Item of the day

Джапанките на Пепеляшка

Виж още
Джапанките на Пепеляшка

Жълт бутон

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Кристиано ще става татко! Младата Джорджина е бременна!

Виж още