Следва

Захапи ме за врата: Тайните на перфектната шия!

Тъмнорусото – най-желаният цвят този сезон

Ако сте си поставили за цел да боядисате косата си в най-модерния цвят за този сезон...

Hair преди 7 години

Ако сте си поставили за цел да боядисате косата си в най-модерния цвят за този сезон, няма да сбъркате, ако заложите на тъмнорусото.

Този естествено стоящ оттенък на косата предизвика истински бум. За него западните стилисти измислиха специален термин – bronde (от blonde и brown – рус и кестеняв).



Цветът се приема за изключително универсален: той съчетава в себе си едновременно „сдържания”, „хладния” и „топлия” тон, хармонично пасва на различни цветове очи и тен на кожата.

Но да караме подред. Какво е това bronde? Според експертите този оттенък е нещо средно между русия и кестенявия цвят на косата. Сред привърженичките на модерния тренд бяха забелязани звезди от първа величина: Блейк Лайвли, Дженифър Лопес, Жизел Бюндхен, Лили Джеймс и много други.

За да се постигне желаният нюанс, могат да бъдат приложени различни способи. На природно русите може да е достатъчно само професионално тониране.



Ако притежавате кестеняви коси, опитайте да боядисате част от косата си с техника балеаж. Кичурите ще придобият преливащ се светлозлатист цвят. Важно е косата да се боядиса максимум два-три тона по-светло от естествения цвят. По този начин ефектът ще е естествен – ключът към модния имидж на този сезон.

Каква е принципната разлика между bronde-нюанса и балеажа? Много е просто: балеаж – това е специална техника за боядисване, просто начин за променяне на цвета. Стилистите използват тази техника върху различни на цвят коси. А bronde, или тъмнорусото е определен нюанс, който се получава индивидуално, понякога с техниката, посочена по-горе, в зависимост от естествения ви цвят и състоянието на косата (дали е боядисвана, обезцветявана и т. н. ).

Специалистите често прибягват до следния трик: тонират кичурите отпред в по-светли тонове, за да смекчат чертите на лицето. Това е актуално и в случая с тъмнорусото. Ако този подход не ви допада, помолете фризьора си да направи акцента по дължината на косата.

Плюсът на подобно боядисване е в това, че не трябва често да подновявате цвета си. За жените с крехки и тънки коси това е истинско спасение, тъй като могат да посетят фризьора повторно чак след няколко месеца.

Важно: Не забравяйте, независимо от факта, че боядисването в тъмнорусия нюанс не е твърде травматично за косата и не се нуждае от често освежаване, е по-добре цветът да се поддържа със специални линии за боядисване, и най-добре да се придържате към една и съща марка.

More Hair