Advertisement
 

Никакво ядене на тези 6 “ЗДРАВОСЛОВНИ” храни!

“Не се връзвайте на “здравословния ореол”, който стои над тези храни”, съветва диетологът Наоми Мийд...

“Не се връзвайте на “здравословния ореол”, който стои над тези храни”, съветва диетологът Наоми Мийд.

Хрупкаво мюсли
Голям процент от мюслите на пазара са “тъпкани” със захар и дори тези, на етикета на които пише “Sugar Free”, може и да не съдържат захар под формата на познатата ни бяла субстанция, но също съдържат голямо количество захар под формата на сушени плодове, мед, сироп от агаве или оризов сироп. За най-сигурно проверявайте етикета на продуктите и ако съдържат повече от 15 грама захар на 100 грама мюсли, то попада в категорията “високо съдържание на захар”.

Вместо това опитайте…
Направете си домашен микс с овесени ядки или елда, добавете ядки, семена и малко количество сушени плодове и ще получите необходимото количество нутриенти, без да шокирате организма си излишно с прекомерно количество захар.

Смути
Крайно подвеждащи са обещанията за доставяне на дневна доза от необходимите витамини и минерали. Тези смутита също съдържат голямо количество захар (една нормална порция съдържа до 8 чаени лъжички захар), но са и за кратко пастьоризирани, което значи, че са минали кратка топлообработка. Това концентрира съдържанието на захар в плодовете, като същевременно унищожава много от ценните витамини и антиоксиданти.

Основно правило е да избягвате смутитата, които са минали през пастьоризация, тези, направени от концентриран плодов сок, както и тези, на които пише, че има добавени витамини.

Вместо това опитайте…

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.