Следва

Антибиотици и пробиотици – двете страни на грижата за здравето

G-точката: Мит или Реалност?

Ех, G-точката! Една от най-големите световни мистерии…

Love преди 7 години

Ех, G-точката! Една от най-големите световни мистерии…

След множество научни изследвания през годините, учените стигнаха до общото заключение, че, за жалост, тя НЕ съществува. Те вярват, че това не е просто “точка”, а комбинация от части от женската полова система - клитор, уретра и вагина, които очевидно споделят общо кръвоснабдяване и нерви.

Д-р Хелън О’Конъл, професор по урология в Royal Melbourne Hospital, констатира също, че тези три области се стимулират помежду си по време на секс. Тя измисли и термина Clitoral Urethral Vagina Complex / CUV Complex/, за да опише това “движение на удоволствие” в женския организъм.

О’Конъл смята, че именно CUV Complex е отговорен за женските оргазми и има за цел да изкорени понятието G-spot, тъй като подвежда хората да вярват, че съществува малка точка на удоволствието някъде “дълбоко” из женската анатомия.

За първи път Бевърли Уипъл измисля и въвежда термина G-spot през 80-те години на миналия век при изучаване на жени, които смятали, че уринират по време на оргазъм. Тогава в интервю пред списание The Sun тя обяснява как е протекло част от изследването: “С два пръста се опипва вътрешната стена на вагината на пациентката, с цел да се напипат по-чувствителни места. От 12 до 6 часа по часовниковата стрелка и от 6 до 12… и така между 11 и 13ч. на предната стена, ние получихме много усмивки.”

След това последват множество проучвания на тази част от женската анатомия, но нито едно от тях не предоставя конкретно доказателство за съществуването на т.н. “G-точка”. Тя дори се превръща в нещо като “неидентифициран обект” сред учените.

Проучване, направено през 2010г. сред 1800 британски жени, също загатва пред обществото, че G-spot е нещо нереално. В него се предполага, че това е измислица на женското въображение.

По-склонни сме да вярваме, че най-скорошното предположение за CUV Complex е по-реалистично и по-вероятно да е “главният виновник” за женското удоволствие. Но както и да се нарича, за нас, жените, е по-важно да го изпитваме редовно, без значение от неговото наименование, нали?

More Love