Следва

Смел и ослепителен поглед

Всички носят: Сърцето на Saint Laurent

При мисълта за последната колекция на Еди Слиман за Saint Laurent настръхваме...

All fashion преди 7 години

При мисълта за последната колекция на Еди Слиман за Saint Laurent настръхваме. Първо, защото дефилето бе зашеметяващо, припомняме ти го тук, и второ, защото дълго носещият се слух за заминаването на Слиман от Laurent се оказа истина. Дрехите бяха основна тема за разговор във всички големи медии, съществуваха дори колебания дали дрехите са прет-а-порте, или кутюр, а самият Слиман придоби статус на легенда.

Твърдим, че тази колекция ще е една от най-обсъжданите за близките няколко години, но всъщност един специфичен елемент от нея предизвика фурор сред фешънистите, а именно обемното червено палто-пелерина с косъм във формата на сърце. Изключителният артикул е изработен от лисича кожа и може да се закупи за $15500, но вече е изчерпан в повечето бутици.

Както и се очаква, немалко знаменитости побързаха да се покажат с дрехата през изминалите няколко месеца. Сред тях са, разбира се Анна дело Русо, Риана, Кара Делевин, Ева Чен, София Санчез де Бетак и Кендал Дженър, като последната публикува своя снимка с палтото-пелерина в Instagram, където с чувство за хумор написа, че визията й е "low-key look".


Кендал Дженар

Всъщност, мотивът със сърцата съвсем не е нов за френската къща. През 1970 Ив Сен Лоран създава кадифеното палто с апликации сърца и мотото "Love Me Forever or Never". А още преди това, дизайнерът опитомява сърцето като свой талисман, създавайки висулка с изкуствен рубин за своята муза Виктоар Дутрело, която тя да носи за късмет по време на дефилето.

С последната си колекция за къщата, Слиман прави силни референции с любимия мотив на създателя ѝ, който между другото дълго време не е бил одобряван и разбиран от селекционерите на бутици преди: "Не разбирам какво се опитва да прави Ив Сен Лоран. Той връща захаросаната и провокативна визия от войната." А самият дизайнер невъзмутимо отвръща: "Не ме интересува дали моите плисирани или драпирани рокли напомнят за 40-те години на култивираните модни хора. За мен от значение са младите момичета, които никога не са познавали тази мода и искат да я носят сега."

Ляво: 1994г. / Дясно: 1970г.

Останалите знаменитости вижте горе в галерията>>

More All fashion