Следва

Питай ме, питай ме

Уау, новият играч в козметиката настъпва – бустерът!

Вече почти година на козметичния пазар набира скорост продукт от ново поколение - бустер. Наистина ли това е революционно изобретение, 

преди 7 години

Вече почти година на козметичния пазар набира скорост продукт от ново поколение - бустер. Наистина ли това е революционно изобретение, или е обикновен серум, който маркетолозите са кръстили с екзотичното име, за да го продават по-скъпо? Ние решихме да разнищим въпроса и да изясним как точно стоят нещата.

Какво всъщност е бустерът и за какво ни е необходим

Името произлиза от boost (от англ. „покачвам“, „подпомагам“, „ускорявам“ ). Бустерът е средство, което увеличава ефекта на основния продукт и повишава силата на неговото действие. Той помага на активните си компоненти на твоята козметика да работят по-бързо и да действат точно по предназначение.

Бустерът е нещо средно между серума и твоя всекидневен крем. Разликата е единствено в това, че за разлика от серума, той прониква по-дълбоко, може да се използва и като самостоятелен продукт и концентрацията на активни съставки при него е по-голяма, отколкото в серума. Както и кремът, така и бустерът съдържа липидна фаза (тя усилва влагата в кожата), но той е с много по-лека текстура. Благодарение на това той се съчетава с другите козметични средства, усилвайки действието им. Така, добавяйки няколко капки бустер към своята козметика – маска, серум или крем, ти ще направиш от обикновеното средство против бръчки терапевтично „оръдие“ с насочено действие.

Приложение и резултат

Бустерите могат да бъдат използвани по различен начин: да се нанасят върху кожата като серум, преди да сложиш всекидневния си крем, или преди да нанесеш маската, като по този начин те усилват действието на продукта и продължителността му на действие.

Важно! Ако имаш суха кожа, не е достатъчно да използваш бустера като самостоятелен продукт. Прилагай го заедно с дневния и с нощния си крем. Кожата ти е мазна? Тогава този герой е абсолютно достатъчен за нея! Най-важното е да следиш как се чувства кожата ти – не трябва да усещаш дискомфорт.
В зависимост от съставките бустерите са с моментален и с продължителен резултат. Избрала си бустер за увеличаване на устните с екстракт от люта чушка? Тогава ще получиш моментален ефект, но той няма да е дълготраен. За сметка на това бустерът с колаген действа постепенно, тъй като колагенът не се синтезира веднага в кожата и има свойство да се натрупва. Важно е да знаеш, че бустерът ще засили действието на подмладяващия ти крем, дори да е с различна марка от него. А като резултат ще се радваш на стегната и подмладена кожа с леко сияние, която е подхранена.

Видове бустери

За коса
– кератинови концентрати. Използват се единствено в комбинация с други продукти за коса, включително и с боите, тъй като играят ролята на проводник и пропускат кератина от бустера да проникне по-бързо в структурата на косъма. Тези бустери защитават косата ти по време на боядисване, препоръчителни са за жени със слаби и изтощени коси.

За лице – овлажняващи, укрепващи, колагенови и подхранващи концентрати с високо съдържание на активни съставки с лечебни свойства. Има и бустери със запълващ бръчките ефект. По-точно това е цяла методика, наречена бустер-ревитализация. Ако обикновените бустери могат да се характеризират като концентрирани серуми, то бустер-ревитализацията е процедура за попълване на дермалния релеф, по време на която в дълбочина в кожата се въвежда необходимото количество концентрирана хиалуронова киселина с пептиди или с фактори на ръста. Бръчките се запълват, а лицето видимо се подмладява и стяга. По своята същност това е същото, както и подмладяването с филъри. Но и маркетолозите трябва да живеят от нещо, а думата „филъри“ вече втръсна на всички. А от „бустер-ревитализацията“ още не сме се уморили.
Бустерите за лице са препоръчителни дори за тези, които имат хубава кожа, но слаба, и затова се нуждае от по-специална грижа, по-сериозен подход от крема.

За нокти – лечебно покритие, което засилва растежа на ноктите. Високоефективните съставки на кератина, влизащи във формулата на състава му, за кратки срокове подобряват структурата на нокътя, способстват за естествения му растеж и за укрепването на нокътната пластина. Нанася се под основното покритие и е идеално за хора, които не си падат по гел лаковете или ноктопластиката, а предпочитат естествени и здрави нокти.

More