Следва

Ослепителният Glow Festival в Айндховен

Какво се случва в главата на мъжа след няколко неуспешни срещи

Мислите си, че само жените се тормозят за осъществени и НЕосъществени срещи? Само ако знаехте колко е трудно понякога и за мъжете…

Health преди 7 години

Мислите си, че само жените се тормозят за осъществени и НЕосъществени срещи? Само, ако знаехте колко е трудно понякога и за мъжете…

Чухме историите на няколко мъже и разбрахме, че нещата при тях са почти като при нас. Независимо от пола, се чувстваме еднакво объркани и изгубени понякога. Ето какво се случва от другата страна, при момчетата:

Злополучни срещи на двадесет и няколко годишен графичен дизайнер

“Нямах връзка в продължение на 5 години. И честно казано се чувствах самотен. След като срещнах една очарователна дама на едно от моите партита, но я оставих да ми се измъкне под носа, бях твърдо решен да възобновя срещите и да не се отказвам, докато не си намеря приятелка. Ето какво научих:...”

Не си поставяйте нереалистични цели

“Странно, но дори две седмици, след като си създадох профил в сайт за запознанства, не бях получил нито една покана за приятелство. За щастие, с оглед на това, че липсва всякакъв човешки контакт в интернет пространството, някак не се почувствах отхвърлен. Реших да взема нещата в свои ръце и си поставих за цел да се свързвам с четири жени всеки ден. За да забързам малко нещата, започнах да пускам забавни коментари из профилите на различни момичета. След 236 шеговити коментара в нета колко отговора смятате, че получих? Нула!”

Не подценявайте химията

Колко интернет срещи имаш досега?”, с усмивка ме попита една приятелка. “Защо просто не ме попита? Имам толкова много самотни приятелки!” И така, една седмица по-късно, се озовах на среща “на сляпо”… Поръчахме бутилка вино и доста бързо осъзнахме, че имаме сходни интереси. Аз обичам да готвя и тя обича да готви. Аз обичам да се забавлявам по клубове, тя също. Аз обичам да подобрявам рекорда си на Тетрис, тя… Е, добре, може би не всичките ни интереси съвпадат…

Въпреки това я изпратих до автобусната спирка и дойде моментът на истината! Тя се обърна с лице към мен с поглед, сякаш очаква нещо. Наведох се и езикът ѝ се разви като елегантно розово одеало. Внезапно се отдръпнах панически, осъзнавайки нещо много важно: химията в общуването е едно, но когато става въпрос за по-интимен контакт, като целувката, е това е нещо съвсем друго. Важна е химията с целувката да се получи!” 

Когато всичко се провали, се надявам жените да поемат инициатива

“Осъзнах, че имам умения за чифтосване като на една гигантска панда. С това темпо ще бъда хванат в плен, за да се предотврати изчезването на моя вид и ще ми бъде назначен човек, който да ми води сексуални партньори. Тогава, за мое най-голямо учудване, намерих жената от партито. Да, точно тази, заради която започна всичко това! Стоеше срещу мен, заслепявайки ме с мегаватовата си усмивка.

За малко пак да се проваля, но за щастие тя пое инициативата и ме покани на среща. Е, чрез Facebook, но все пак е среща. Шест месеца по-късно бяхме прекарали много прекрасни вечери заедно и внесе още една дума в речника ми, която смятах, че никога повече няма да се налага да произнасям - “ПРИЯТЕЛКА”.

Осъзнах, че за да се получават нещата със срещите, трябва постоянство и разбира се жена, която да е подготвена да направи първата стъпка, ако се налага. Но най-важното нещо, което научих, е че трябва първо да срещнеш подходящия човек. Защото в момента, в който започнете да се сближавате, тогава не е от значение колко си добър в срещите, а си е въпрос на чист късмет дали ще си паснете напълно.”

Срещите, след един развод… на един адвокат

“Ако искате да изпитате истинския шок от срещите, опитайте се да осъзнаете колко са се променили нещата след почти 16 години с един и същи човек. Последният път, когато ми се наложи да ходя на среща, Бил Клинтън беше президент на САЩ, Майкъл Джексън все още имаше блестяща кариера и нямаше такова нещо като широколентов достъп до Интернет. Не знаех дори колко изпратени целувки чрез текстово съобщение означава флирт. Появих се на “фронта” като един истински новобранец. Нямах представа какво се случва там и ето какво открих…”

Първото впечатление за вас е предварително изградено чрез… Интернет!

“Когато срещнете някого, когото харесвате, не говорите веднага за всяка една грешка, която сте направили през живота си, за всички глупави неща, които сте изрекли или най-кофти прическата, която сте имали. Проявявате “лъскавата” страна на своята самоличност и се надявате до момента, в който човекът отсреща научи всички подробности, да ви харесва толкова много, че да ги сметне за забавни. Но не предвидих добре факта, че в днешно време жените правят online проверка на самоличността. И мога да ги разбера - все пак никой не иска да се среща с някой психопат! За нещастие, обаче, това означава, че всяка глупава снимка или пост, посветен на шефа или на правителството, изобщо всяка ваша споделена мисъл може да бъде проследена. Това, че сте порастнали, променили сте се, имате режим за поддържане на кожата - нищо от това няма значение. Първото впечатление днес се създава от профила ви в социалните мрежи.

Не се правете на умници

“Среща номер две беше с корпоративен юрист. Доста висока топка. Опитах се да я впечатля, като я заведох на кино на филма In The Realm Of The Senses - филм от 70-те години, който в един блог беше описан като “пламенна любовна афера на фона на надигащата се вълна на японския милитаризъм”. Това, което последва, бе 2-часов арт-порно филм, като на края жената удушава мъжа и отрязва мъжкото му достойнство. Просто в един момент имаше кадър на трима войници, които се разхождат по пътя - в това се изрази надигащата се вълна на японски милитаризъм. Така вечерята след киното също отпадна. Изобщо не се и изненадах, че не ми се обади никога повече.”

Пиянството не е решение, когато не си паснете

“Има ситуации, в които след първите 5 минути разбираш, че нещата няма да се получат, но нямате смелостта да го кажете. Решавате да пиете едно-две питиета, за да го преодолеете, но се оказва, че сега не можете да контролирате пиенето така, както когато започнахте първите си срещи преди години. Напивате се до неузнаваемост и се оказвате в леглото с нея и на следващия ден се чувствате неловко, че не сте се обадили повече. Накрая от очтивост се съгласявате да излезете отново, защото нямате повече оправдания да не го направите.”

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.