Следва

Питай ме, питай ме - несъвършенства по кожата

Еликсир за красота в наши дни

За съвременната жена салонът за красота е мястото, където няколко добри феи връщат сияйните усмивка и...

Body преди 14 години

За съвременната жена салонът за красота e мястото, където няколко добри феи могат да върнат сияйната усмивка на лицето й и доброто й самочувствие като с магическа пръчица. И тъй като вътрешната увереност е много важна част от енергичния свят на непрестанни срещи и надпреварвания с времето, мъжката половина също отдавна е осъзнала достойнствата и привилегиите на грижата за красотата.

Носещ традиите и опита на основателя си, Салон Юлия Георгиева разполага с два етажа, оборудвани специално, за да върнат в крехкото ти тяло силния дух на щастливия, удовлетворен от себе си човек. Успешната колаборация на професионалисти не само във фризьорството, но и в козметиката и масажа, прави това място неизчерпаем извор за спокойствие и релакс.

Преди около 4 години салонът се появява на тихата уличка Юрий Гагарин в кв. Изток, с името на създателката си, която за 33 годни опит е направила много за развитието на фризьорската професия в България.



Юлия Георгиева е съосновател на Асоциацията на фризьорите у нас, обучила е много професионални кадри, треньор е на шампиона по фризьорство в България и в момента преподава в Академията си по фризьорство в Русе. Мотото, което я води през годините и което се оказва абсолютната формула за по-добрата подготовка на кадри, е че "модерният фризьор не е просто професионалист, а новатор и артист".

Тя с удоволствие предава опита си, получен от големи школи като Москва и Париж, и дълго време го споделя с учениците си като преподавател в Академията на Loreal Profesional. Сега през същата академия преминават и момичетата и момчетата в Салона - Кремена, Пламен и Надежда, които като истински майстори на фризьорското изкуство с лекота претворяват идеите си.

Дизайнът на салона е изчистен от детайли, а огледалата са толкова големи, че не ти се иска да напускаш без да си им отдал почит с няколко ефектни завъртания.



Продуктите, с които работят в салона са на Loreal Profesional и Kerastas, а тримата коафьорите получават редовни новини за световните тенденции от чуждестранните гости в Академията.



На горния етаж са масажната и козметичната част, където само за час Боряна и Адриана могат да те освободят от целия натрупан стрес и да върнат желанието ти за живота в цялата му прелест. Ще ти предложат хубаво ароматно еспресо, докато чакаш часа си...

За Адриана, която познава човешкото тяло като пръстите на ръцете си, най-голямата благодарност е когато види щастливите очи на клиентите си след едночасов масаж. При нея освен традиционните антицелулитен, разкрасителен и релаксиращ масаж на тяло и масаж на стъпалата, можеш да получиш и лечебни процедури за болки в гърба и кръста или при специфични ставни заболявания с прах от водорасли и ултразвук

Адриана владее и рейки масажа и знае какво точно да направи, за да насочи цялата си енергия в твоя полза. В следваща среща обеща да ни разкаже подробно за всичко това.

Попитахме за популярния за сезона антицелулитен масаж и научихме важна подробност - процедурите трябва да са минимум 10, като първите пет дни са последователни, а вторите пет може да се разреждат в зависи от пораженията. И, разбира се, те стават по-ефективни, ако се грижиш непрекъснато да се храниш и живееш здравословно. Здрав дух в здраво тяло е любимата мъдрост на Адриана.



Боряна е козметик от дълги години и може да ти говори много за киселини, протекция и хидратация. Като истински професионалист разбираемо ти обяснява от какво се нужда кожата ти, съветва те за домашната ти грижа и те учи да си отговорен не само към себе си, но и към близките си, особено що се отнася до малките членове на семейството, които непременно трябва да бъдат опазени от слънчевите лъчи.

Тя се е убедила, че професията й дава на хората не само красива кожа, но ги лекува от стреса и дори от някои по-сериозни кожни поражения, като следоперативни белези например, с помощта на терапевтичен лазер.

За лято 2009 Боряна препоръчва много силна защита от слънчевите лъчи, което ще рече по-висок фактор и само висок клас протекция, и, разбира се, добра хидартация. Защото добре овлажнената кожа много по-лесно се моделира и обработва.

Работят с професионалните продукти на висококласната френска марка Guinot. На тази козметична компания принадлежи патентованият терпевтичен метод хидридермин (Hidradermie) – терапията на завездите - за дълбооко хидратиране на кожата. Guinot имат още няколко терпии, за различно третиране на кожата - Beaute Neuve е с плодова киселина за блясък и обновяване на кожата, Liftosome действа с витамини и проколаген на повърхността и в дълбочина, а Aromatic e ароматерапевтична процедура с комбинации от етерични масла, както и специална терапия за мъже.



Клиентите на салон Юлия Георгиева отлично знаят, че грижата на професионалстите вътре не приключва с няколкото процедури вътре, а им помага постоянно с полезни съвети и препоръки за по-добър живот.

Салон и професионална фризьорска школа Юлия Георгиева се намира в кв. Изток, ул. Юрий Гагарин 22А, на ъгъла с ул. Атанас Далчев.
Тел: 02 971 95 22 ; 0898 369 269

More from View Sofia

More Body