Следва

Как да отслабнеш 10 кг за една седмица

My Style: Маги Джанаварова

Победителката в третия сезон на Music Idol, Маги Джанаварова е музика от начало до край. Упорита, перфекционист във всяко отношение...

All About Life преди 7 години

Победителката в третия сезон на Music Idol, Маги Джанаварова е музика от начало до край. Упорита, перфекционист във всяко отношение, не спира да се развива в музикалните среди и само преди месец излезе на екран новият й съвместен проект с Нора Караиванова, общата им песен DIVA. 

Приятелки в живота, двете изпълнителки направиха супер свежо парче, което е и първото им общо дело и като независими и самопродуциращи се артисти. А сега влизаме в света и в дома на Маги, за да видим как преминава нейният ден, какво облича, какво обича и каква е тайната на безупречната й визия:



V.S.: Какъв е стилът ти?
М:
Смятам, че е R’n’B, това е музиката, която винаги ми е харесвала, така че смятам, че е моят стил.

V.S.: А това как си кореспондира с виолончелото в ъгъла?
М:
Всъщност виолончелото е инструментът, чийто звук е най-близък до човешкия глас, така че това е напълно достатъчно. На мен то много ми харесва, повече от всички музикални инструменти. Самият му звук е по-плътен, в низините е много красив. От дете предпочитам ниските тонове в гласа, а това е заложено моят.

V.S.: Откъде тръгна твоят музикален път?
М:
От едно студио във Велико Търново. Преди това съм пяла народни песни. Пеех детски песнички. От пет-шестгодишна съм по студия. После учих в музикално училище с профил Музика и естрадно пеене при Мария Касабова. И до ден днешен тя ми е най на сърце. След това влязох и в музикалната академия. Там ми преподаваше Алис Боварян.

V.S.: Това е един доста дълъг път?
М:
Да,така е. През това време свирех и на пиано, и на виолончело. От двете предпочитам виолончелото.

V.S.: Коя е Маги на сцената?
М:
Маги на сцената е много различна от това, което е в ежедневието си. На сцената съм това, което бих искала да съм в ежедневието си, обаче няма къде да покажа темперамента си. Иска ми се да преминавам в различни образи и това е нещо, което само на сцената мога да направя.

V.S.: Дрехите, които предпочиташ показват ли коя си или по-скоро те скриват?
М:
По-скоро ме описват. Обожавам дрехите, обичам да пазарувам. Още от дете майка ми ми е казвала, че съм ставала с идеята какво ще облека всеки ден. Ако се чувстваш добре в дрехите си, то си личи.

V.S.: Ако се чувстваш добре, значи се получават правилно нещата?
М:
Ами да, и аз така мисля. Имам приятели, които са ми казвали, че има дрехи, които, ако те ги облекат, ще изглеждат смешни. А когато аз ги нося, изглеждат по друг начин. Изглеждат стилно, което може би идва от това, че ми харесват.

V.S.: Има ли стил, с който никога не би експериментирала?
М:
Модата е нещо, което не е свързано с ограниченията. Като тийнейджърка, като се замисля, бях още по-разкрепостена от сега. А сега се опитвам да се завърна към тази разкрепостеност, до степен, в която да е стилно, разбира се. Миналата година си позволих в един клип да изляза по боди, което беше нещо ново за мен. Макар че тайничко ми се искаше, защото се чувствам добре в кожата си. Но може би прекалената голота не е моето нещо. Ето това е нещо, с което не бих експериментирала за момента.

V.S.: Аксесоарите са важни за теб забелязваме?
М:
Да, обувките също. Голяма страст са ми. Имам много обувки. Обичам всякакви, както стилни като тези червените, така и екстравагантни като прозрачните. Голям фен съм на авторските бижута като тези, с които съм в момента, на Крепеж.



V.S.: След като обичаш много да пазаруваш имаш ли си някои твои места, които да ни издадеш?
М:
По-скоро обичам да намирам закътани магазинчета, с авторски неща. Обичам като пътувам, независимо в чужбина или България, също да търся такива неща.

V.S.: Има ли неща, правени за теб от дизайнери?
М:
Да, има, от три години работя с Megz, тя е правила много дрехи за мен, за видеоклиповете ми.

V.S.: Много наскоро засне нов видеоклип?
М:
Да, това е нашата нова песен с Нора Караиванова. Тя е инициатор, тя измисли песента, направи първото демо, предложи ми я и аз се влюбих в нея всъщност. Видеото заснехме в едно филмово студио - UFO, режисьор е Виктор Антонов - Rikk. Целият екип беше жесток, беше много спокойно да работим заедно. Не за първи път работя с този режисьор и всички изпълнители, работили с него са били много спокойни. Това е първият режисьор, който ме накара да се почувствам много красива, а това е много важно, как те снимат, така че да покажат най-хубавите ти черти. Аз съм много самокритична, така че не беше лесно.

V.S.: Има ли нещо в гардероба ти, от което е трудно да изброиш колко броя има?
М:
Да, шапките. Много обичам шапки. Спомням си, че всичко тръгна от един клип, който гледах като дете на Дженифър Лопес. В него тя носи един бежов каскет, побърках родителите ми да намерим такъв и го намерихме в крайна сметка. Истината е, че нямам навика да слагам шапки, купувам си ги като ги харесам, за да стоят у дома.

V.S.: Не използваш много грим?
М:
Не обичам да се гримирам, много ме натоварва тази дейност. И колкото мога повече го избягвам в ежедневието си. Кожата ми е чувствителна и държа да се гримирам винаги аз. Не ползвам течен фон дьо тен, ползвам прахообразен. Не се събира и стои чудесно. Използвам HD пудра за финиш. Слагам червило и това е. Напоследък съм маниак на тема матови червила.

V.S.: Любим аромат имаш ли си?
М:
Да, тези двата: Jadore на Dior и Mademoiselle Coco на Chanel. Те са класики. Принципно обичам по-мъжки миризми, обожавам аромата на мускус.

V.S.: Сподели, че имаш чувствителна кожа, как се грижиш за нея?
М:
Почиствам я всеки ден и сутрин и вечер с една пяна за лице на Api Vita, в която съм влюбена. Нещо, на което ме научи една приятелка, е как да почистя грима от лицето си за пет минути. С био кокосово масло. Затопля се между дланите, намазва се по лицето и после започвам да търкам лекичко кожата си. След това го премахвам и то е махнало целия грим. Маха и най-упоритите червила. Обичам да използвам кокосово масло и за вечерен крем. И кожата сутрин е много хубава. Друго нещо, което правя отскоро, е да си мажа лицето с хиалурон, чист. Купувам си го от аптеката. Когато усетя нещо неравно по лицето си и го намажа вечерта, на сутринта кожата ми е гладка. Козметичката ми ми каза, че спомага за бързото възстановяване на кожата.

V.S.: Кой е най-добрият съвет, който си получавала за кожата си?
М:
Да почиствам лицето си всеки месец. Нещо, което не правех преди години. Има разлика, и то голяма. Кожата ми е като структура по-изгладена и по-фина.

V.S.: А фигурата как си я поддържаш?
М:
Спортувам, ходила съм на бокс доста време. Тап аут съм правила. Обичам да тренирам. А тап аут е нещо много интересно. Това е групова тренировка до отказване. Не е никак лесно, правят се 45 минути упражнения само за една група мускули.

V.S.: А хранителен режим спазваш ли?
М:
Опитвам се да си забранявам напоследък сладкото, защото много обичам сладко. По-скоро гледам да си позволявам неща, които са здравословни и да си приготвям у дома храната. Наскоро се научих да си приготвям перфектна риба тон. Опитвам се да се храня здравословно по-скоро, не диетично. Вегетарианец съм от две години.

V.S.: Какъв е един твой обикновен ден?
М:
Започва с чай, закуска и доста време да се събудя. Това ми отнема доста време. След това отивам на фитнес. След това звъня на Нора и се разхождаме. Просто обичаме да прекарваме време заедно. Обичаме да се разхождаме по магазините, хапваме някъде, след това се прибирам, приятелят ми ми готви, вечеряме и си лягаме. Това е един обикновен мой ден.

V.S.: А необикновените дни какви са?
М:
В повечето случаи в такива дни пропускам фитнеса. Отивам на записи. Избираме дрехи, бижута, понякога и не вечерям, а направо лягам. Обичам да излизам и по барове, но рядко имам време.

V.S.: Обичаш ли да пътуваш, кое е твоето място?
М:
Да, много. Тази година бях на Френската ривиера на концерт на Бионсе, беше много хубаво. Но най-мечтани ми остават онези островни плажове с лазурна вода и светъл пясък.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 16 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 16 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.