Следва

Изкуството да уловиш мига: Най-добрите фотографии на 2016 г.

Специална ГАЛА ПРЕМИЕРА събра най-нетърпеливите фенове на „СМЕЛАТА ВАЯНА“

На 22 ноември (вторник) се състоя гала премиерата на най-новата Дисни анимация „Смелата Ваяна“...

Movies & TV преди 7 години

Филмът беше представен за първи път пред публика 
от Михаела Маринова, Момчил Степанов, Михаил Билалов и Василка Сугарева

На 22 ноември (вторник) се състоя гала премиерата на най-новата Дисни анимация „Смелата Ваяна“, която тази зима ни пренася на слънчевите острови на Океания. Специалното събитие, което се състоя в Cinema City Mall of Sofia, събра екипа на филма в лицето на финалистката от X Factor България и носителка на наградите на БГ Радио за дебют, песен и видео на 2015 г. Михаела Маринова, харизматичния български актьор Михаил Билалов и актьора, певец и участник в X Factor България Момчил Степанов с техните фенове. Атрактивната анимация беше емоционално представена от легендарната Василка Сугарева. Сред гостите на премиерата се откроиха Venci Venc’; дуетът Plamen & Ivo, чието общо парче с Михаела Маринова – „Не ти мисля зло“, се превърна в тотален хит, оглавяващ чартовете на водещите музикалн медии у нас; Прея; Силвестър Силвестров; Деси от нашумелите Sentimental Swingers и Phuture Shock; провокативният артист и фотограф Лубри.



„Смелата Ваяна“ разказва историята на безстрашно момиче (Ваяна, с гласа на Михаела Маринова), което търси спасение за народа си с помощта на могъщия някога полубог Мауи (Момчил Степанов). Докато баща ѝ – Вожд Туи (Михаил Билалов) – настоява тя да последва примера му и да стане водач на хората на острова един ден, Ваяна е силно привлечена от океана, който във филма притежава свой собствен характер. На хората от селото е забранено да прекрачват безопасните води на рифа, но откритото море не спира да зове Ваяна. Когато опасността застрашава да унищожи острова ѝ, тя нарушава правилата и отплава на епично приключение, което да спаси народа ѝ и да възвърне дните на славните мопреплаватели.

Редом до Михаела Маринова застават и една от най-обичаните и смешни комедийни актриси на България - Мая Новоселска, в ролята на ключовата за филма Баба Тала – бабата на Ваяна и пазителка на тайните на народа ѝ, Михаил Билалов, който заменя ролята на магнетичния гангстерски бос от „Под прикритие“ Джаро с тази на обаятелния и уважаван водач на племе и баща на Ваяна – Вожд Туи, и Момчил Степанов в ролята на обаятелния шмекер полубога Мауи. Във филма ще се запознаем още с дивите и страховити пирати Какамора; самомнителния рак Таматоа; глуповатия петел Хейхей; и верния любимец на Ваяна – прасенцето Пуа. Историята на „Смелата Ваяна“ е вдъхновена отчасти от историята на народите на Океания – едни от най-великите моряци на света, кръстосвали Тихия океан преди три хиляди години, откривайки хиляди острови.


„Смелата Ваяна“ е в кината на 25 ноември на 2D и 3D.



За филма
Тази година лятото се завръща посред зима с най-новото Дисни приключение, което ни пренася на горещите тихоокеански острови. Режисьорите на „Смелата Ваяна“ Рон Клементс и Джон Мъскър са автори на едни от най-обичаните Дисни класики, включително „Малката русалка“, „Аладин“, „Херкулес“ и „Принцесата и Жабока“, а музиката към филма е на носителя на награди „Тони“ Лин-Мануел Миранда, носителя на награда „Грами“ Марк Мансина и на основателя и вокалист на световно признатата група за world музика Te Vaka – Опетая Фоа‘и.
Преди три хиляди години най-великите мореплаватели плават надлъж и шир из Тихия океан и откриват многото острови на Океания. После пътешествията им спират за 1000 години и никой не знае защо. „Смелата Ваяна“ е завладяващо анимационно приключение на сърцата тинейджърка, която потегля на дръзка мисия, за да спаси народа си. По време на пътешествието си, Ваяна среща някога могъщия полубог Мауи, който я напътства в търсенията ѝ. Заедно те плават през открития океан, срещайки по пътя си гигантски чудовища и невъзможни за преодоляване препятствия, а Ваяна осъществява древната повеля на дедите си и открива това, което винаги е търсила – собствената си самоличност.

More Movies & TV