Следва

Dare U: Бляскаво очертани устни

Боядисай се секси! По какво стробингът се различава от контуринга

Днес е модерно да имаш „сложен“ цвят на косата...

Hair преди 7 години

Днес е модерно да имаш „сложен“ цвят на косата: той трябва да играе, да се прелива и да изглежда различно при всяка смяна на осветлението. За създаването на този ефект работят актуалните техники на боядисване – контуринг и стробинг, които дойдоха в колористиката директно от грима. Каква е разликата между тях?

Контурингъг и стробингът са братя, но не близнаци. И едната, и другата техника са призвани да подчертават достойнствата на лицето, но го правят по различен начин. Ако вие сте се решили на промяна, но не знаете какво да изберете, предлагаме отначало да са запознаем с тънкостите.

КОНТУРИНГ: игра на светлина и сенки



Основната задача на контуринга в боядисването на косата е да коригира чертите на лицето. Кръглото да направи по издължено, триъгълното – да  омекоти и уравновеси долната и горната му част, квадратното съответно да окръгли леко. Контурингът е способен на всичко това. Колористът подбира съчетанието на оттенъците, които идеално ви подхождат: тъмните имитират естествените сенки, а светлите – играта на слънчевите лъчи в косите. На принципа на коригиращия мейкъп върху участъците, където лицето изисква разкрасяване и излизане на първи план, се нанася светъл оттенък; а там, където се налага да се обере обем или да се скрие нещо – тъмен. По този начин контурингът прави визуална корекция на цвета на лицето и не само подчертава достойнствата му, но и скрива недостатъците му. При това, по правило, се боядисва цялата коса.

СТРОБИНГ: бликове светлина и цветове



При стробинга нещата стоят малко по-сложно. Той също има функцията на фотошоп, тоест, без кардинално да променя лицето, му позволява да изглежда различно. Само че стробингът не коригира толкова овала на лицето, колкото акцентира вниманието върху неговите достойнства.

Този ефект се постига за сметка на правилно разположените бликове върху косата. Например с кичури около лицето, вие ще направите скулите си по-изразителни. А отделяйки масури в ярки цветове по-ниско от нивото на скулите, ще подчертаете оттенъка на ириса на очите. Специалист подбира тон, който ще накара очите ви да засияят. Боядисвайки краищата на бретона в необходимия оттенък, напълно реално визуално ще „разцъфтят“ очите и ще станат по-големи.

Да подчертаете оттенъка на кожата и да освежите лицето също ще ви се удаде с помощта на тази техника.
По време на стробинга обикновено не се боядисва цялата коса, а само отделни кичури. Може да се използват няколко цвята, в това число и ярки – син, розов, виолетов. Благодарение на стробинга много лесно могат да се получат различни варианти на така модерния днес рус цвят – на ягода /УЖАСНО ЯРКИ примери ТУК/ или сьомга.

Отива и на брюнетки: „грамотно“ поставени върху тъмната коса, тези бликове могат тотално да променят лицето.

По този начин стробингът е винаги ексклузивен, а стандартни схеми при него не съществуват. Стилистът ще избере варианта на боядисването, изхождайки от вашето лице, структурата на косата и дори от характера ви. На вас ви остава единствено да изберете дали ще заложите на естествени оттенъци, или ще се решите на нещо ново и различно.

А вие готови ли сте да пробвате стробинг? Контуринг? Или и двете? В анкетата!

Анкета

Би ли изпробвала новите техники за боядисване на косата?

More Hair