Следва

Скандално! Коя е новата на Брад Пит

Джоана Джонстън: Дизайнерката, която "облече" най-вълнуващата секс сцена!

Нищо чудно, че Джоана беше номинирана за „Оскар“ . Работата й е невероятна, а ето какво...

Други преди 7 години

Едно от нещата, с които ще запомним изминалата 2016 г., е разводът на Брад и Анджелина. Но шумът около актьора в последните месеци се засили, не само заради личния му живот, а и заради поредното попадение в кариерата му – новият филм Allied.

Лентата има много силни страни (всички говорят за поразяващата секс сцена, разиграла се във филма), но една от най-явните такива са невероятните костюми и стил, които виждаме в тази продукция. Това неслучайно е така.

Защото виновница е Джоана Джонстън. Дизайнерката създаде всички тези невероятни костюми, каращи ни изцяло да се пренесем във времето, в което филмът се разиграва – Втората световна война.

Нищо чудно, че Джоана е номинирана за „Оскар“ . Работата й е невероятна, а ето какво споделя тя за гениалните си идеи върху образите на Брад Пит и партниращата му в лентата – Марион Котияр:

Първата поява на героинята на Марион Котияр е в красива лилава рокля. Представянето на образа трябва да е емблематично – как се вдъхнови за дизайна на този първи костюм?
Дж: Исках да бъде секси, но не прекалено. Знаех, че в първия кадър се вижда само гърбът й, затова си казах: „Нека привлечем вниманието към нея, като оставим гърба гол“. Исках да я направя женствена, но не и пошла. Затова предната част на роклята беше покрита, като противоположност с голия гръб. Тъканта имаше сребърна нишка, което й придаваше нежен блясък, когато се движеше.

Във филма, героят на Брад Пит е инструктиран, че ще разпознае Котияр по един специфичен знак в дрехата – колибри. Как се роди тази идея?
Дж: Марион беше чувала истинска история за шпионин, чийто псевдоним е Колибри. Затова ми дойде тази идея – да има рисунка на колибри, кацащо върху хибискус, от вътрешната страна на малко наметало, което тя носи. Така този малък детайл породи диалог.


Една от скиците на Джоана за филма

В сцената, в която Пит и Котияр се ухажват, двамата са на покрива по пижами. Как измисли дизайна?
Дж: Сцените на покрива трябваше да са много емоционални – необходимо беше да се предаде искрата между двамата. Исках те да изглеждат наистина секси. Котияр беше в класическа копринена нощница с дантела. Добавих и халат, отново копринен – идеята ми беше дрехите да се веят от вятъра, защото на покрива беше ветровито.

Между двамата герои има много химия. Когато измисляш дизайна на дрехите, съобразяваш ли го с тези ситуации, оставяш ли дрехите да „играят“ заедно с актьорите?
Дж: Разбира се, че да. Винаги съм много загрижена за това как единият костюм ще „играе“ и ще стои до другия в една сцена.


Марион Котияр в продукцията

Как създаваш дреха, която знаеш, че ще бъде свалена по време на секс сцена?
Дж: Тайната е в простотата им. Всъщност, дори избирам бледи цветове – не трябва вниманието от сцената да бъде отвличано от ярки дрехи. Мога да си позволя много мънички детайли като акцент, но нищо крещящо. В такава сцена всичко за мен се стича спрямо актьорската игра – това е най-важното. Дрехата да пасне на действието.


Скица на Джоана

Когато дрехите трябва да се свалят, има риск те да бъдат съсипани. Правиш ли повече от един брой костюми?
Дж: Много повече от един брой, и то не само за секс сцените. Помните ли онази дълга зеленя рокля? Направих осем такива! Да не говорим за бялото облекло, което лесно се цапа – винаги трябва да се застраховам.

Кой от костюмите има най-сантиментална стойност за теб?
Дж: Когато създадеш нещо със собствените си ръце, винаги се влюбваш в него. Всичката работа ми е скъпа, но ако трябва да избирам, бих казала един от тежките ирландски ленени костюми на Брад – обожавам тази тъкан. Или пък халатът, който Мирион носи на покрива… Ако трябва да бъда честна, ако ми задават същия въпрос на всеки десет години, ще отговарям съвършено различно всеки път! 

More Други