Следва

Holiday Gift Guide: За НЕЯ

Млада гвардия: Нахални и /полу/голи - новото поколение икони на стила

Новоизлюпените звезди, които са в час с модните закони, разбират от мода не по-малко от специалистите...

All fashion преди 7 години

Те са много млади, много нахални, много агресивни. И не защото го желаят поради естеството и особеностите на  вътрешното си аз, а защото пазарът, респективно тези, които определят пазарните правила, ги поискаха и все още ги искат именно такива.

Дъщерята на Уил Смит, например, Уилоу, от много малка пробва да влезе в ролята на певица, актриса и модел. Стилът на момичето се определя като самобитен и първият, който оценява този факт по достойнство, е Карл Лагерфелд, който със замах прави Уилоу официален посланик на Chanel.

Освен госпожица Смит, има и други от Младата гвардия, които просто помитат всичко по пътя си, ма няма модел със слава още от 90-те, ма няма класическа красота или "добре продаващо" лице. Те са мацки с характер, който приляга перфектно на готовия-им-за-подвизи поведенчески стил. Истински икони на стила на времето, в което живеем, ето ги:

Уилоу Смит



На 9 години тя дебютира като певица, а на 14 сключва договор с една от водещите американски модни агенции, в портфолиото на която е и Кендъл Дженър.

Билетът за света на модата, отново повтаряйки пътя на Кендъл, малката получава от Марк Джейкъбс – тя е една от героините в есенно-зимната му рекламна кампания миналата година. Разликата между двете старлетки се вижда, когато стане въпрос за гардероба им. Ако Дженър избира определено секси модели, то Уилоу се спира на тоалети в мъжки или подчертано спортен стил. Докато по-голямата се весели по партита, дъщерята на Уил  попада в обектива на папараците, карайки колело из Ню Йорк, и на Червения килим на благотворителни събития и кинопремиери, където винаги изглежда прекрасно.

Най-голямото постижение в кариерата на 16-годишния модел е рекламната кампания на Chanel Eyewear и статуса й на официален посланик на модната къща, чест, с която бе удостоена през март 2016 година.

Кендъл Дженър



Любовта към модата като че ли е в кръвта на всички представителки на семейство Кардашиян-Дженър: всяка една от тях поне веднъж е украсявала корица на модно списание. Само че, сериозни успехи на модното поприще постигна само една от тях - Кендъл.

Когато през 2014г. Марк Джейкъбс кани момичето да участва в негово ревю, годината става звездна за fashion дебютантката. В портфолиото й се накачулват набързо няколко сесии за световноизвестни списания, в които блести директно на корица, прибавяме и уникалния шанс с участието в есенно-зимната кампания на Givenchy.
От този момент кариерата на музата на Карл Лагерфелд продължава да набира неистови обороти. Освен главозамайващият успех на подиума и световната известност, дошла от телевизионните й изяви, Кендъл дължи милионите си фенове на още нещо – собствения си стил.

Притежателка на най-стандартната фигура от всички сестри, семейното пристрастие да я подчертава по всякакъв възможен начин не подминава и Кендъл: в гардероба на младото момиче има МНОГО провокативни мини рокли Balmain, които съседстват със секси поли, тип молив и с разголени топове.

Джиджи Хадид



Най-голяма конкурентка на Кендъл на подиума и най-добра нейна приятелка извън него е Джиджи Хадид.
Старт на кариерата й дава Том Форд, който я прави рекламно лице на три свои кампании. След такъв шанс в живота никой не се усъмни в бляскавото бъдеще на Джиджи: предложенията за работа се сипят като дъжд. Кулминация става участието й в шоуто на Victoria’s Secret през 2015 – както се оказва, момичето е мечтало за това през целия си живот.

В избора си на дрехи Джиджи е по-демократична от най-добрата си приятелка – във всекидневния й гардероб преобладават модели в стил 70-те и базови джинси и тениски, а във вечерния й – същите тези модели на Balmain: Джиджи и Кендъл са най-добрите приятелки на творческия директор на марката – Оливие Рустейн.

Бела Хадид



По-малката сестра на Джиджи – Бела, уверено върви по стъпките й. Момичето участва в ревютата на Tom Ford и Diane von Furstenberg, снима се в реклами и фотосесии за престижни списания. Вместо черешка, Бела е с един от най-желаните ергени от музикалната сцена – The Weekend. Двойката вече е категоризирана като една от най-красивите в шоубизнеса и това не е случайно: красавицата Бела винаги демонстрира перфектна форма, избирайки ултра мини поли, прилепнали кожени панталони и секси рокли с прозрачни елементи и дълбоки до безсъзнателност цепки. Кой не помни скандалния й образ на фестивала в Кан?

Зендая



20-годишната звезда от телевизионния канал Disney постоянно работи над това, да смени образа си на невръстна старлетка с този на законодателка в модата.
 
В хода на трансформацията в гардероба на Зендая оживяват класически смокинги, елегантни костюми с панталони, рокли в стил „бохо“ и тийнейджърски скъсани дънки с обемни бомбъри и разтеглени фланелки. Трябва да отдадем заслуженото на актрисата, макар и опитите й да открие стила си да са още в начална фаза. Въпреки това, почти всички тоалети на момичето на Червения килим заслужават аплодисменти.

Айрланд Болдуин



Дъщерята на Алек Болдуин и Ким Бейсинджър е притежателка на нетипична за моделите външност, което не й пречи да се появява от време на време по страниците на лъскавите списания. Самата тя признава, че предпочита да не се отнася към света на модата прекалено сериозно – кариерата на модел за нея е по-скоро хоби, отколкото сериозна работа. В избора си на тоалети момичето проявява невиждана демократичност: според думите й, обожава да миксира вещи от най-различни марки: от Chanel и Miu Miu до Mango и H&M.

Хейли Болдуин



19-годишната братовчедка на Айрланд стана известна не толкова благодарение на звездните си родители (баща й е Стивън Болдуин), а заради кратката си връзка с Джъстин Бийбър. Любовта към певеца отмина, но известността остана, а и донесе своите плодове – кариерата на модел на момичето потръгна, а броят на феновете, които следят живота й в Instagram, надхвърля 8 милиона.

More All fashion