Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 17 La Bottega al Vicolo

Тайната за бананите, защо да избягваме low-fat и още няколко здравословни открития

Дойде време да помислим трезво и да се откажем от нискомаслените продукти...

Health преди 7 години

Нека забравим за low-fat храните

Дойде време да помислим трезво и да се откажем от нискомаслените продукти. Все още в пазарските колички на хората се забелязват low-fat продукти, а в някои европейски страни дори трудно могат да бъдат открити пълномаслените им еквиваленти. Но това не трябва да ни демотивира и отказва от новата кауза - да се придържаме към природни продукти. Какво имаме предвид ли? Ами най-простичко казано:
Първо - за да се премахнат мазнините от един продукт, се извършва някакъв вид химична обработка;
Второ - когато се премахнат мазнините от една храна, на тяхно място се добавя нещо друго, за да се запази добрият вкус, а най-често това е… ЗАХАР;
Трето - природата е създала определена храна по този начин - защо не се придържаме към това, което ни е дала?

И ако това не е достатъчно убедително, дано следващите размишления ви накарат да се замислите...



Ако се притеснявате от това, че мазнините ще ви направят дебели, си помислете само как допреди 20-30 години нашите прародители са си мазали масло на филийката и са си произвеждали домашно кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал и то ПЪЛНОМАСЛЕНИ! А сега изровете старите, прашасали черно-бели фамилни албуми и вижте как са изглеждали те на младини? Струват ли ви се затлъстели? Не? И ние така си помислихме.

Освен това е и научно доказано, че low-fat режимът не стимулира загубата на тегло!

Банани Vs. вируси

Забелязали ли сте, че бананите попадат често в менюто на трениращите? Скорошно изследване от университета в Мичиган доказва за наличието на протеин, наречен бананов лектин. BanLec, както е по-популярен, е основен протеин в зрелите банани, който се свързва с веригите на захарните молекули, които обхващат вирусите, причиняващи грип и настинка. Така се създава защитна бариера, с помощта на която се оттърваваме по-лесно от вирусите. Е, сега любимият ни жълт плод стана още по-апетитен.

Лоши новини за среднощните пиршествa

Наясно сме, че обикалянето на вечерни заведения, наливането с коктейли и други висококалорични алкохолни напитки и евентуално последвалото угощение в заведение за бързо хранене не е най-здравословният навик, който можем да следваме. Но според сравнително ново проучване то може да е дори по-вредно, отколкото предполагаме.

Според доклада, публикуван от The FASEB Journal, еднократно прегрешаване с fast-food може да предизвика признаци на метаболитен синдром - състояние, което повишава риска от сърдечни заболявания, инфаркт или диабет. Докладът разкрива какви са негативните ефекти от подобен гуляй, които надделяват значително над моментното удоволствие.

За менталните различия при двата пола

Ново изследване, проведено от Rosalind Franklin University of Medicine and Science, развенча една широкоприета представа - че частта от мозъка, която е отговорна за връзките между емоциите и сетивата, както и за създаване на нови спомени, е по-голяма при нежния пол, отколкото при мъжете. Да, винаги сме се опитвали да разберем мъжете и техните мисли, както и те нас, но ние не падаме от космоса, все пак. Както те, така и ние, сме просто човешки същества или иначе казано - homo sapiens.

Лиз Елиът, PhD и сътрудник професор по неврология в университета, обясни на какво се дължи това предположение: “Мозъчните различия при двата пола са непреодолими за тези, които се опитват да си обяснят стереотипните различия между мъжа и жената. Но след като изследвахме голям обем от информация и сме в състояние да сравним пробите от мъже и жени, открихме, че тези различия често изчезват или просто са незначителни.”

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.