Следва

33 оборота с готиното Renault CLIO - 33 любими точки в града. # 15 Тюркоаз

Оргазмът: Мистерията зад върховното удоволствие

След като съвсем наскоро научихме, че G-точката не съществува, сега се опитваме да разгадаем мистерията на удоволствието...

Love преди 7 години

След като съвсем наскоро научихме, че G-точката не съществува, сега се опитваме да разгадаем мистерията на удоволствието. Както стана ясно, удоволствието, което изпитваме по време на секс, се случва благодарение на т.н. CUV Complex. Но това все още не дава отговор на най-любопитния въпрос: Защо оргазмът предизвиква такова голямо удоволствие?

За щастие не сме единствените, които размишляват по този въпрос. Едно ново проучване изследва какво точно се случва с човешкия организъм по време на оргазъм и каква е причината за невероятното усещане, което променя представата ни за света в рамките на няколко секунди.

Неврологът д-р Адам Сафрън предприе изследването. Той очерта как ритмичното стимулиране въздейства върху активността на мозъка по време на кулминацията, което е и основната причина за хубавото усещане по време на оргазъм.

Накратко, сексуалната стимулация централизира мозъчните неврони до точка, която ни изпраща в екстаз. В това състояние се концентрираме само и единствено върху удоволствието, което изпитваме точно в този момент.

“Сексът е източник на приятни усещания и емоционална връзка, но отвъд това всъщност е променено състояние на съзнанието.”, обяснява д-р Сафрън.

Когато сме в това състояние на ума, ние губим всякакво чувство на съзнание и самоосъзнаване и сме в състояние да игнорираме всякакви странични шумове, усещания и миризми около нас.

След подробен анализ на стари проучвания и литература по темата, д-р Сафрън създаде модел, който онагледява резултата от ритмичните сексуални активности върху мозъчната дейност.

Стимулацията на точно определени нерви по точно определен начин с точно определена честота в повтарящ се темп подбужда мозъчните неврони да се съсредоточат върху тази активност и да синхронизират тяхното движение спрямо нея. Така че, образно казано, невроните “се присъединяват” към забавлението.

Така по време на тази съвместна стимулация мозъкът се фокусира само върху усещанията, които тялото изпитва. Процесът е по-известен като “невронно забавление”.

“Преди да направим това изследване, ние знаехме коя част от мозъка “светва” по време на оргазъм, както и знаехме много за хормоналните и неврохимични фактори при животни, но не бяхме наясно с основната причина за това как и от къде идва усещането.”, казва д-р Сафрън. За негова голяма изненада стана ясно и че има известно сходство между моделите на поведение на мозъчните неврони по време на сексуално удоволствие с тези по време на танци, слушане на музика, както и по време на получаване на конвулсии - всички те въздействат върху сензорните канали на мозъка с ритмично участие.

More Love